VIDEO Výťahom v budove One World Trade Center môžete cestovať v čase

NETKY.SK • 26 December 2015, 15:00 • 2 min
VIDEO Výťahom v budove One World Trade Center môžete cestovať v čase

NEW YORK - Po páde Dvojičiek v roku 2001 na ich mieste vyrástla nová budova One World Trade Center a hneď vedľa nej rastie aj zatiaľ nedokončená budova Two World Trade Center. V dokončenej WTC sa nachádza výťah, ktorý vás prevedie cestovaním v čase od roku 1500.

slovakia

left justify in out

Keď nastúpite do výťahu a necháte sa vyviezť na 102. poschodie do observatória, tak počas cesty si môžete vychutnať realistické animácie na deviatich obrazovkách s vysokým rozlíšením od močarísk až po postupné budovanie Manhattanu. Ilúzia je dokonale podporovaná priestorovým zvukom, takže budete mať pocit, že naozaj cestujete v čase.

 

Cesta na 102. poschodie trvá síce len 47 sekúnd, avšak za ten čas uvidíte ako vznikal Manhattan a celkove mesto New York. Cestovanie v čase začína v roku 1500, keď sa na tomto mieste nachádzali iba močariská, ktoré sa postupom času zmenili na najľudnatejšie mesto v USA.

 

 

Toto mesto založili v roku 1624 Holanďania, ktorí ho pomenovali New Amsterdam. Od roku 1790 sa stalo najväčším mestom USA a bolo tiež prvým hlavným mestom Spojených štátov po prijatí ústavy. New York má ročný hrubý domáci produkt (HDP) približne 500 miliárd dolárov, čo by z neho v porovnaní so štátmi sveta robilo 16. najväčšiu ekonomiku na svete. Len pre porovnanie, Slovensko malo v roku 2013 HDP na úrovni 97,71 miliárd dolárov.

 

Na konci videa si môžete všimnúť zmiznutie Dvojičiek, ktoré nahradila budova One World Trade Center, ktorú dostavajú priamo pred vašimi očami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies