Výťah vo Washingtonovom pamätníku sa pokazil, ľudia museli zísť 897 schodov

NETKY.SK • 26 August 2015, 17:08 • 2 min
Výťah vo Washingtonovom pamätníku sa pokazil, ľudia museli zísť 897 schodov

WASHINGTON - Technici sa pokúšajú zistiť, prečo sa v utorok večer pokazil výťah vo Washingtonovom pamätníku v hlavnom meste USA a desiatky návštevníkov tak museli zísť pešo stovky schodov.

slovakia

left justify in out

Hovorca Správy národných parkov (NPS) Mike Litterst uviedol, že technici tiež budú zisťovať, či problém postihne aj celú dnešnú prevádzku slávneho obelisku. O pamätník postavený na počesť prvého prezidenta USA Georgea Washingtona sa stará práve uvedená správa.

 

Hovorkyňa polície NPS Anna Roseová oznámila, že v utorok večer sa na vrchu pamätníka nachádzalo 40 až 60 ľudí, keď sa výťah pokazil s troma osobami vo vnútri. Výťah privolali na prízemie, ale už sa nemohol používať.

 

Roseová dodala, že hasiči pomohli odprevadiť návštevníkov dolu - vrátane dvoch tehotných žien, ktoré zniesli na stoličkách. Nikto však nepotreboval ošetrenie.

Policajná hovorkyňa už skôr povedala, že pamätník bude dnes zatvorený, a to dovtedy, kým sa neodstráni porucha výťahu. Litters však najnovšie oznámil, že o otvorení monumentu ešte nie je rozhodnuté.

 

Problémy s výťahom si vyžiadali zatvorenie obelisku, v ktorom sa nachádza 897 schodov, už niekoľkokrát za posledných niekoľko rokov, naposledy v júni.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies