Vystúpenie z klubu je zatiaľ len úvaha, uvidíme, či nás budú ignorovať

NETKY.SK • 29 Júl 2010, 07:41 • 2 min
Vystúpenie z klubu je zatiaľ len úvaha, uvidíme, či nás budú ignorovať

Vystúpenie z klubu je zatiaľ len úvaha, uvidíme, či nás budú ignorovať

slovakia

left justify in out

To, že predstavitelia občianskeho hnutia Obyčajní ľudia (OĽ) vystupujú z poslaneckého klubu strany Sloboda a Solidarita (SaS) zatiaľ nie je pravda. Na dnešnom brífingu to potvrdil poslanec za SaS a zároveň jeden zo zakladateľov OĽ Igor Matovič. "Zatiaľ je to len úvaha a čakáme, či sa koalícia definitívne rozhodne úplne nás ignorovať. V tom prípade by to bola legitímna úvaha vystúpiť z klubu SaS," zdôraznil.
Podľa vlastných slov Matovič nie je taký optimista, aby predpokladal, že ak zaradenie ich priorít do programového vyhlásenia nepodporí vláda, tak ich bude možné presadiť na parlamentnej pôde. "Pôvodná dohoda bola taká, že máme právo na 22 návrhov a na ďalšie má Sulík právo veta. Ani jedno veto však nevyužil, čiže tých skoro 100 našich bodov bolo schválených buď ním alebo Martinom Poliačikom," priblížil Matovič a dodal, že nevie o tom, že by sa pre vystúpenie z klubu mal ešte stretávať s predstaviteľmi SaS. "Je to pre mňa nová informácia," podčiarkol, no zároveň naznačil, že je otvorený akémukoľvek rokovaniu, či už s SaS alebo aj ostatnými predstaviteľmi vládnej koalície.
Podľa jeho slov by v prípade, že sa rozhodnú z poslaneckého klubu vystúpiť, on sám určite odišiel. "Ostatní sú slobodní poslanci, tak závisí, ako sa samostatne rozhodnú, ale myslím, že sme v tomto jednotní," poznamenal a doplnil, že k rozhodnutiu dôjde určite pred konaním nasledujúcej tretej riadnej schôdze parlamentu.
"Aj v prípade, že by sme vystúpili, tak by mala koalícia stále 79 poslancov, 75 závislých na straníckych príkazoch a 4 závislých na voličoch súčasnej vládnej koalície," uzavrel s tým, že by tak podporovali menšinovú vládu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies