Vystúpenie šéfa tureckej diplomacie v Hamburgu zrušili pre nevyhovujúce priestory

NETKY.SK • 6 Marec 2017, 18:50 • 2 min
Vystúpenie šéfa tureckej diplomacie v Hamburgu  zrušili pre nevyhovujúce priestory

HAMBURG - Turecký minister zahraničných vecí Mevlüt Čavušoglu, ktorý mal v utorok o 18.00 hod vystúpiť pred krajanmi žijúcimi v severonemeckom Hamburgu v rámci kampane pred blížiacim sa kontroverzne vnímaným tureckým referendom, v priestoroch tamojšieho zariadenia Plaza Event Centrum predsa len nevystúpi.

slovakia

left justify in out

Prevádzkovateľ zariadenia totiž podujatie dnes odriekol. Dôvodom sú nedostatočné protipožiarne opatrenia v hale s kapacitou rádovo stoviek občanov. Informovalo o tom internetové vydanie denníka Bild s odvolaním sa na oficiálne zdroje.

 

Zatiaľ nevedno, či turecký minister zahraničných vecí do severonemeckej metropoly pricestuje a či sa podujatie uskutoční na inom mieste.

 

Čavušoglu by sa mal v tomto týždni stretnúť aj so svojím nemeckým rezortným partnerom Sigmarom Gabrielom, aby sa spoločne pokúsili zmierniť súčasné napätie v bilaterálnych vzťahoch.

 

Starosta Hamburgu Olaf Scholz predtým napriek protestom a množstvu výziev na zrušenie akcie zdôraznil, že by sa tak dalo učiniť iba z právnych dôvodov alebo kvôli hrozbe nebezpečenstva, a že zatiaľ na to v tomto konkrétnom prípade nevidí dôvod.

 

Napriek tomu sa aj šéf frakcie Kresťanskodemokratickej únie (CDU) v Hamburgu André Trépoll vyslovil za zakázanie akcie, ktorá mala prebehnúť v miestnej štvrti Wilhelmsburg a na ktorú avizovalo príchod najmenej 250 poslucháčov, informoval Severonemecký rozhlas (NDR).

 

Organizátori splnili všetky predpoklady pre usporiadanie akcie vrátane zaistenia bezpečnostnej služby, limitovania počtu a kontroly účastníkov, ako aj poskytnutia priestorov pre novinárov. Nič to však nemení na skutočnosti, že sa v Hamburgu pripravovali aj dve protestné akcie proti Čavušogluovej návšteve.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies