Vystúpenie Lady Gaga na Oscaroch uvedie americký viceprezident

NETKY.SK • 25 Február 2016, 18:07 • 2 min
Vystúpenie Lady Gaga na Oscaroch uvedie americký viceprezident

BRATISLAVA - Vystúpenie americkej speváčky Lady Gaga na 88. ročníku odovzdávania cien americkej Akadémie filmových umení a vied uvedie viceprezident Spojených štátov amerických Joe Biden.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdeväťročná hudobníčka, ktorú 73-ročný rodák zo Scrantonu v Pennsylvánii privíta v nedeľu 28. februára na pódiu v hollywoodskom Dolby Theatre, predvedie skladbu Til It Happens to You z dokumentu The Hunting Ground (2015). S ňou sa uchádza o Oscara v kategórii Najlepšia pôvodná filmová pieseň.
Lady Gaga, vlastným menom Stefani Joanne Angelina Germanotta, sa preslávila skladbami Just Dance a Poker Face z debutového albumu The Fame (2008). Na konte má šesť cien Grammy, pričom dve z nich si vyslúžila vďaka skladbe Bad Romance z EP The Fame Monster (2009). Z druhého albumu Born This Way (2011) pochádzajú single Born This Way, Judas či Edge Of Glory. Začiatkom novembra 2013 vydala štúdiovku Artpop a o necelý rok neskôr sa do predaja dostal album Cheek To Cheek. Lady Gaga predala celosvetovo približne 28 miliónov kópií albumov a 140 miliónov kópií singlov. Magazín Forbes ju označil za najvplyvnejšiu celebritu roka 2011 a viackrát ju zaradil medzi najmocnejšie ženy sveta. Tento rok získala Zlatý Glóbus za herecký výkon v piatej sezóne hororovej antológie American Horror Story (2011) s podtitulom Hotel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies