Výstraha pred teplom na začiatok týždňa

NETKY.SK • 4 August 2013, 12:39 • 2 min
Výstraha pred teplom na začiatok týždňa

BRATISLAVA - Slovenský Hydrometeorologický ústav vydal na pondelok menej teplotných výstrah, ako pre nedeľný deň.

slovakia

left justify in out

Druhý stupeň výstrahy, pri ktorej môže dosiahnuť teplota vzduchu 34 až 37 stupňov Celzia, bude od pondelkového poludnia platiť pre celý Nitriansky kraj, Bratislavský kraj s výnimkou okresu Malacky, Trnavský kraj s výnimkou okresov Senica a Skalica a Banskobystrický kraj s výnimkou okresov Banská Bystrica, Brezno, Poltár, Revúca, Rimavská Sobota, Žiar nad Hronom. V spomínaných okresoch bude platiť "len" výstraha 1. stupňa, pri ktorej teplota dosiahne 33 až 35 stupňov Celzia. Rovnaké miernejšie varovanie bude pre Trenčiansky a Košický kraj, ako aj väčšinu Prešovského a Žilinského kraja. V ostatných dvoch krajoch však pre viaceré okresy na pondelok neplatia žiadne výstrahy. Bez výstrah sú okresy Kežmarok, Poprad, Dolný Kubín, Kysucké Nové Mesto, Liptovský Mikuláš, Námestovo, Tvrdošin a Čadca.

Naopak v utorok bude platiť vyšší stupeň výstrahy pre väčšie územie, konkrétne pre celý Bratislavský, Trnavský, Nitriansky, Banskobystrický kraj a Košický kraj, väčšinu Trenčianskeho kraja (bez okresov Považská Bystrica a Púchov) a v Žilinskom kraji pre okres Turčianske Teplice. Na ostatnom území bude od utorka poludnia prvý stupeň výstrahy pred teplom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies