Výstraha pre vodičov! Pozor na kašovitý sneh či zníženú viditeľnosť

NETKY.SK • 17 Január 2021, 9:50 • 2 min
Výstraha pre vodičov! Pozor na kašovitý sneh či zníženú viditeľnosť

BRATISLAVA - Všetky sledované diaľničné úseky na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý.

slovakia

left justify in out

Na úsekoch D1 Ivachnová - Bôrik, R3 Trstená - Tvrdošín, R3 Sedliacka Dubová - Široká a R4 Svidník - obchvat je na vozovkách miestami čerstvý alebo kašovitý sneh s hrúbkou 1 - 3 centimetre. Na úseku D3 Svrčinovec - Skalité je na vozovke čerstvý sneh s hrúbkou 5-10 centimetrov. Informuje o tom Slovenská správa ciest na svojej webovej stránke.

 

img

 

Pozor na kašovitý sneh 
Cesty I., II. a III. triedy na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý. Na severe Slovenska je povrch vozoviek prevažne pokrytý vrstvou utlačeného, kašovitého alebo čerstvého snehu s hrúbkou 1-3 centimetrov, miestami s hrúbkou 4-5 centimetrov.

 

Na cestách III. tried v obvode Dolný Kubín, Námestovo a Trstená môže sneh na cestách dosahovať hrúbku až do 5 - 10 centimetrov. Na cestách III. triedy v obvode Banská Bystrica je na vozovkách miestami zľadovatený sneh s hrúbkou 1 centimeter.


Horské prechody (HP) na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne pokrytý vrstvou utlačeného, kašovitého alebo čerstvého snehu s hrúbkou 1-3 centimetrov.

 

img

 

Na HP Podspády je zas čerstvý sneh s hrúbkou 4-5 centimetrov. HP Kremnické Bane, Látky-Prašivá, Chorepa, Zbojská, Pezinská Baba, Soroška, Dargov, Branisko, Klenov a Havran majú povrch vozoviek vlhký až mokrý.
 

UPOZORNENIE PRE VODIČOV

Pre silné sneženie je znížená dohľadnosť do 50 metrov v lokalite Námestovo a do 100 metrov v lokalitách Čadca, Buková, Čierne-Polesie, Pastierske, Svrčinovec, Svrčinovec št. hr. CZE, Horelica, Východná, Brodno, Važec, Štrba, Skalité št. hr. PLN, Turany a Dechtáre. 

 

img

 

V okrese Trnava sa vplyvom vetra tvoria snehové jazyky na cestách I/61 Hrnčiarovce nad Parnou - Cífer, II/560 Trnava - Kátlovce, III/1300 Špačince - Jaslovské Bohunice, III/1286, Hrnčiarovce nad Parnou.

 

Na cestách III. triedy v obvode Banská Bystrica je na vozovkách miestami zľadovatený sneh s hrúbkou jedného centimetra. Snehové reťaze pre všetky vozidlá sú nutné na ceste II/584 Srdiečko - Bystrá.

 

img

 

Na cestách I/18 a I/65 v oblasti Martina, na cestách II. a III. tried v okrese Tvrdošín a na cestách III. tried v celom okrese Námestovo sa vytvárajú snehové jazyky a záveje.

 

Uzatvorené úseky pre kamióny 

Pozor! Na vlhkých a mokrých cestách sa pri nízkych teplotách môže vytvárať námraza až poľadovica. Pre nákladné vozidlá nad 12 metrov dĺžky je uzatvorený HP Príslop (cesta I/78).

 

img

 

Pre vozidlá nad 12 metrov dĺžky je po celú zimnú sezónu uzatvorený HP Fačkovské sedlo (cesta I/64). Cesta II/549 Úhornianske sedlo - Krásnohorské Podhradie je uzavretá - v zime nie je udržiavaná.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona