Výstraha druhého stupňa pred vetrom stále platí!

NETKY.SK • 9 December 2013, 11:02 • 2 min
Výstraha druhého stupňa pred vetrom stále platí!

BRATISLAVA - Silný vietor na horách na severe Slovenska stále fúka. Výstraha druhého stupňa, ktorú vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), platí do utorka 10. decembra do 10:00.

slovakia

left justify in out

Silno fúka v Banskobystrickom, Prešovskom a Žilinskom kraji, pričom vietor dosahuje v nárazoch rýchlosť 25 až 35 metrov za sekundu. Ľudia by si mali preto dávať pri rôznych aktivitách pozor.

Okrem vetra varuje SHMÚ aj pred snežením, a to taktiež v Banskobystrickom, Prešovskom a Žilinskom kraji. Výstraha prvého stupňa platí do utorka do 4:00. V týchto krajoch môže miestami napadnúť 20 až 50 centimetrov nového snehu. Sneženie je nebezpečné najmä pre vodičov. Pozor by si však mali dávať aj chodci, pre ich pohyb môže sneženie takisto znamenať nebezpečenstvo. 

V Trenčianskom, Košickom, Prešovskom a Žilinskom kraji hrozí tvorba snehových jazykov a závejov. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal aj pred nimi prvý stupeň výstrahy, tá platí v daných krajoch do utorka 10. decembra do 6:00. Jazyky a záveje sú takisto nebezpečné predovšetkým pre vodičov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies