Výstižné FOTO Umelec v karikatúrnych obrázkoch zachytil obraz spoločnosti

NETKY.SK • 23 Marec 2016, 19:00 • 2 min
Výstižné FOTO Umelec v karikatúrnych obrázkoch zachytil obraz spoločnosti

LONDÝN - John Holcroft sa na internete preslávil vďaka jeho kresbám, ktoré kriticky poukazujú na nástrahy moderného života.

slovakia

left justify in out

Jeho diela nie je ťažké pochopiť, karikatúrne obrázky sú celkom konkrétne a majú jasný odkaz.

 

Sú obrazom podozrievavosti a tém, ktoré v poslednej dobre čoraz väčšmi kolujú medzi ľudmi ako: Všetko je zlé, Facebook je zlo, Twitter je zlo, politici sú zlí, atď.

 

Ako sám Holcroft tvrdí, jeho cieľom nie je kritika voči sociálnym médiám, iba chcel, aby ľudia nezatvárali oči pred problematickými témami. A tak vyslal do sveta kolekciu konšpiračných obrázkov, ktoré desivo pripomínajú realitu.

 

"Mám skutočný problém, pokiaľ ide o moderné umenie. Navštívil som veľa galérií, ako sú Tate Modern a videl som mnoho prác. Niektoré z nich ma dojali, ale väčšina exponátov sa mi zdala príliš povrchná, nekonkrétna, hnevalo ma to," povedal Holcroft.

 

"Som ilustrátor na voľnej nohe, preto som vytvoril vlastné propagačné práce, aby som prilákal nových klientov. Opieram sa o aktuálne témy, sociálne médiá, ekonomickú sféru,“ vysvetlil.

 

Umelec sa vraj nerád púšťa do konfliktov, no páči sa mu, keď ľudia myslia. „Raz som čítal, že moje práce prirovnali k obriemu zrkadlu, ktoré nám všetkým ukazuje, kto sme. Cítil som sa polichotený, ale zostal som tiež trochu v rozpakoch, pretože to nebol je môj zámer. Myslím, že ľudia sa na tom vedia zasmiať, to je dobré," dodal.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies