Výstavbu pump-trackovej dráhy v Lučenci by mali zhotoviť do konca novembra

NETKY.SK • 27 November 2022, 10:18 • 2 min
Výstavbu pump-trackovej dráhy v Lučenci by mali zhotoviť do konca novembra

LUČENEC - Výstavba pump-trackovej dráhy v blízkosti mestského parku a zimného štadióna v Lučenci by mala byť hotová do konca novembra. Na oficiálnej webovej stránke o tom informuje samospráva.

slovakia

left justify in out

Pump-trackový areál sa nachádza na trávnatom priestranstve na Ulici B. Nemcovej. Na ploche s výmerou viac ako 270 štvorcových metrov sa dokončuje výstavba dráhy s klopenými zákrutami dlhej takmer 160 metrov. S prácami sa začalo ešte v lete, pôvodne mali byť ukončené v septembri.

 

img

 

"Po vybudovaní prvej fázy pump-tracku bude dráha v Lučenci vhodná najskôr najmä pre bicykle. Pump-track je vynikajúci tréningový doplnok pre všetkých cyklistov, ktorí chcú zlepšiť svoju techniku jazdy," priblížilo mesto. Samospráva v budúcnosti plánuje pump-trackovú dráhu pokryť asfaltom, aby atrakciu mohol využívať širší záber športovcov, a to aj korčuliari, skejtbordisti či kolobežkári. Na pokračovanie projektu sa mesto uchádza o financie z grantových zdrojov či rôznych nadácií. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies