Výstavba skladu Amazon v Brne sa opäť komplikuje

NETKY.SK • 12 Jún 2014, 06:31 • 2 min
Výstavba skladu Amazon v Brne sa opäť komplikuje

PRAHA - Cesta českej developérskej firmy CTP k výstavbe skladu americkej spoločnosti Amazon v Brne sa opäť komplikuje. Krajský úrad Juhomoravského kraja totiž zaplavil celý rad pripomienok.

slovakia

left justify in out

Úrad preto rozhodol, že zámer bude musieť prejsť procesom posudzovania vplyvov stavby na životné prostredie. Informoval o tom dnes na svojej internetovej stránke český denník E15.
      

Noviny pripomínajú, že pritom stále nie je isté, či sklad Amazonu na juhu Moravy nakoniec vôbec bude. Napriek tomu sa rady nespokojencov, ktorým sa projekt nepáči, rozširujú. Od tradičných občianskych združení cez mestské časti až po vplyvnú brniansku skupinu Imos, ktorá neďaleko plánovaného skladu stavia byty.
      

Amazon plánoval pôvodne otvorenie dvoch svojich skladov v Česku, a to pri Prahe a v Brne, tento rok v septembri. Plány mu však  skomplikovali miestne radnice a časť verejnosti. No zatiaľ čo výstavba skladu pri Prahe pokračuje, hoci jeho otvorenie sa nakoniec posunie až na budúci rok, s Brnom Amazon oficiálne skoncoval. A pozerá sa vraj inam, okrem iného na Slovensko.
      

Slovenský variant však CTP spochybňuje s tým, že konečnou voľbou bude Brno. "Hoci bojujeme so Slovenskom, ale skôr (ako v Brne) to tam určite nepostavia. Zo skúseností odhadujem, že dokončenie procesu nám bude trvať päť až šesť mesiacov. Amazon už má tohtoročné Vianoce vyriešené a pre budúce už sme schopní sklad postaviť," povedal regionálny riaditeľ CTP Tomáš Budař.
      

Napriek tomu, že sa stále nevie, či Američania nakoniec názor ešte nezmenia, pokračuje CTP v príprave projektu. Brnianske zastupiteľstvo totiž po nekonečných peripetiách v máji schválilo zmenu územného plánu, ktorá má výstavbu skladu umožniť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies