Výstavba pri City Arene v Trnave ešte asi neskončila

NETKY.SK • 21 September 2015, 14:43 • 2 min
Výstavba pri City Arene v Trnave ešte asi neskončila

TRNAVA – Stavebný ruch pri novej City Arene v Trnave pravdepodobne ešte neskončil.

slovakia

left justify in out

Pred mesiacom odovzdal investor do používania nový obchodný komplex a moderný Štadión Antona Malatinského verejnosti. Pozemky, na ktorých obchody stoja, predala trnavská radnica spoločnosti City Arena, a. s., za symbolickú sumu. V zmluve o prevode majetku je zahrnuté aj bývalé parkovisko pred hlavným vstupom do štadióna, ktoré je v súčasnosti nezastavané a prázdne. Spoločnosť tam chce realizovať ďalší projekt.

 

Počas výstavby City Areny parkovisko slúžilo ako zariadenie staveniska pre generálneho dodávateľa stavby, unimobunky odtiaľ definitívne zmizli 7. septembra. Podľa predsedu predstavenstva Pavla Adamca termín bol aj dôvodom, prečo priestranstvo nevedeli ponúknuť pre potreby Tradičného trnavského jarmoku (10. - 13. septembra), ktorý zvyčajne parkovisko využíval pre občerstvovacie centrum. "Územie dnes pripravujeme na ďalšiu výstavbu v zmysle platného územného rozhodnutia a územného plánu mesta Trnava. Na časovom harmonograme využitia tejto plochy aktuálne intenzívne pracujeme," uviedol Adamec pre TASR.

 

Spoločnosť podľa jeho vyjadrenia neuvažuje o vrátení pozemku späť do majetku mesta, aby mohlo riešiť napríklad zhoršujúcu sa situáciu s parkovaním v centre Trnavy. "City-Arena, a. s., vybudovala v rámci projektu nákupného centra a štadióna 950 nových parkovacích miest, ktoré poskytujú komfort na parkovanie počas pracovných dní na tri hodiny zdarma. Cez sviatky a počas víkendov je parkovanie dokonca zadarmo. Krátkodobá parkovacia kapacita sa v území, v porovnaní s predchádzajúcim stavom, radikálne zvýšila. Jeden z vjazdov do parkoviska je situovaný priamo na Športovej ulici," uviedol Adamec. Dodal však, že "tak ako vo všetkom sme aj v tejto otázke pripravení na korektný dialóg so všetkými zainteresovanými".

 

O problémoch s parkovaním v okolí City Areny hovorili poslanci aj na svojej septembrovej schôdzi. Dohodli sa, že situáciu vyhodnotia na konci tohto kalendárneho roka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona