Výstavba Národného futbalového štadióna zatiaľ stojí, Kmotrík chce kúpiť pozemky

NETKY.SK • 27 Marec 2014, 11:15 • 2 min
Výstavba Národného futbalového štadióna zatiaľ stojí, Kmotrík chce kúpiť pozemky

BRATISLAVA - Vo výstavbe Národného futbalového štadióna na bratislavskom Tehelnom poli nenastal výraznejší posun. Tento problém sa nedostal do programu ani na dnešnom zasadnutí mestského zastupiteľstva, uvádza denník PRAVDA.

slovakia

left justify in out

Výstavbu pribrzdila v závere minulého roka iniciatíva niektorých mestských poslancov, ktorí žiadali prehodnotiť podpísanie nájomných zmlúv. Vyrukovali s požiadavkou na investora Ivana Kmotríka, aby zaplatil vyššie nájomné za pozemky, na ktorých nebude priamo stáť štadión. Ide o pozemky, na ktorých majiteľ futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava plánuje v areáli vybudovať ďalšie objekty - výškovú administratívnu budovu, bytovú časť, kaviarne, reštaurácie, obchody. Výstavba celého areálu bude stáť dovedna asi 235 miliónov eur. Celý pozemok mal Kmotrík doteraz v dlhodobom prenájme za symbolických 33 eur ročne.

 

Situáciu by mohla vyriešiť ochota investora odkúpiť pozemky. Aj o tejto možnosti debatoval na stretnutí s bratislavskými poslancami ešte v polovici februára. Potvrdil, že je pripravený vyriešiť  problém kúpno-predajnou zmluvou a takto získať časť pozemkov, ktoré budú súčasťou komerčných a administratívnych projektov. Mestskí poslanci budú o predaji či ďalšom postupe rozhodovať až po ukončení rokovaní, vypracovaní znaleckých posudkov a určení ceny. Viac si možno prečítať v článku s názvom "Komtrík pozemky chce. Ešte nie je jasné, za koľko", ktorý denník uverejnil na strane 35.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona