Výstavba kontroverzného štadióna pre zimné OH v Pjongčangu je tesne pred finišom

NETKY.SK • 29 September 2017, 10:59 • 2 min
Výstavba kontroverzného štadióna pre zimné OH v  Pjongčangu je tesne pred finišom

SOUL - Výstavba kontroverzného štadióna, ktorý bude hostiť otvárací i záverečný ceremoniál zimných olympijských hier v juhokórejskom Pjongčangu v roku 2018, je tesne pred finišom. Organizačný výbor hier v piatok informoval, že štadión v tvare päťuholníka s kapacitou 35-tisíc miest na sedenie bude v sobotu dokončený.

slovakia

left justify in out

Po skončení olympiády bude rozobraný a stane sa z neho múzeum a miesto pre voľnočasové aktivity.Kórejská republika zvažovala pre olympijské ceremoniály existujúce štadióny, aby znížila výdavky. Nakoniec sa však rozhodla pre výstavbu dočasného športového stánku po tom, ako obyvatelia Pjongčangu vyjadrovali svoj nesúhlas s presunutím slávnostných aktov mimo mesta.

V krajine panujú obavy, že otvorený štadión v hornatej oblasti, notoricky známej silnými vetrami, nepriláka na ceremoniály v mrazivom počasí dostatočný počet divákov. Takisto im robia starosti obrovské náklady v spojitosti s organizáciou hier ako aj to, že zariadenia budú po skončení olympijských hier nevyužité.

 

Výdavky na olympiádu by mali dosiahnuť pre Kórejskú republiku okolo 12,4 miliardy amerických dolárov, čo je podstatne viac, ako sa plánovalo v roku 2011 (7-8 miliárd dolárov), keď krajine pridelili organizáciu ZOH.

Otvárací ceremoniál sa uskutoční 9. februára 2018, záverečný 25. februára.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona