Výstavba diaľnice z Bratislavy do Košíc má ďalší problém: Vyskytla sa nová prekážka

NETKY.SK • 11 Apríl 2016, 11:17 • 2 min
Výstavba diaľnice z Bratislavy do Košíc má ďalší problém: Vyskytla sa nová prekážka

BRATISLAVA - Výstavba dlhoočakávanej diaľnice z Bratislavy do Košíc sa opäť skomplikovala. Až na úsek z Turian do Hubovej sú totiž všetky ostatné chýbajúce časti rozostavané.

slovakia

left justify in out

Lenže práve 13-kilometrový úsek z Turian robí veľké problémy. V roku 2013 sa tam zastavili práce po zosuve pôdy pri Šútove, kadiaľ mala ísť diaľnica údolím a dvoma tunelmi -Rojkov (1,6 km) a Havran (3 km). Skúmanie alternatívnych trás je v súčasnosti na konci a podľa informácií denníka PRAVDA, diaľnica údolím nebude môcť ísť.

 

Znamenalo by to, že by sa diaľnica musela za Turanmi zahryznúť do Veľkej Fatry a staval by sa takmer 6-kilometrový tunel Korbeľka. V takom prípade by sa však plánovaný termín dostavby posunul niekde na rok 2023.

 

Navyše výstavba úseku Turany - Hubová, ktorá mala stať okolo 500 miliónov eur, by po novom stála okolo 900 miliónov eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies