Výstavba diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7 sa zrejme začne od začiatku

NETKY.SK • 28 Marec 2019, 15:54 • 2 min
Výstavba diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7 sa zrejme začne od začiatku

BRATISLAVA - Počas dnešného brífingu pred budovou Ministerstva vnútra SR sa zástupca z Inštitútu pre rozvoj Bratislavského kraja Miroslav Dragún vyjadril, že počas výstavby D4R7 zlyhali kontrolné mechanizmy štátu.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho zistení je možné, že pri stavbe bola používaná kontamonovaná pôda. Ak by sa to potvrdilo, celá stavba sa bude musieť vybudovať nanovo. 

 

img

 

"Celý problém je v tom, že konzorcium zodpovedné za výstavbu D4R7 na čele s ministerstvami a štátom zlyhali už na začiatku, keď pôvodné teleso D4R7 malo stáť na pilieroch a nie na vale. Preto konzorcium ani nikto iný nebol pripravený na to, že bude potrebné veľké množstvo zeminy, štrkov a iných materiálov na stavbu týchto komunikácií," uviedol Dragun.

 

img

 

Inštitút pre rozvoj Bratislavského kraja už pred rokom podal prvé trestné oznámenie pre podozrenie z navážania nebezpečného odpadu na stavbu diaľničného obchvatu D4R7 do Jaroveckého ramena na pravom brehu Dunaja.


"Viac ako rok sme upozorňovali, že sa do Jaroveckého ramena a iných častí vyváža stavebný odpad – tehly či roksorové tyče. Skoro rok sme čakali na akýkoľvek krok, či už Inšpekcie životného prostredia, alebo polície. Dnes sme zistili, že sa vykonali nejaké zásahy a zaistili niektorí ľudia,“ podotkol zástupca insštitútu.
 

img

Jarovecké rameno počas výstavby novej diaľnice.

 

Odpad, ktorý vznikol pri stavbe nových cestných komunikácii sa navyše odvážal aj do chránených pásiem. Sami ochranári upozornili na fakt, že z okolia Jaroveckého ramena sa vytratil náš dravec orliak morský.

 

img

 

Podľa doteraz dostupných informácii polícia zasahuje vo firme D4/R7 Construction, s.r.o. v bratislavskom Novom Meste. Zamestnanci spoločnosti dokonca nemajú povolený ani prístup do objektu. za výstavbu D4/R7 berú oficiálnu zodpovednosť rakúske a španielske firmy. 

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies