Výstava Torty a svet pečenia spojila amatérov i profesionálov

NETKY.SK • 18 Máj 2013, 15:13 • 2 min
Výstava Torty a svet pečenia spojila amatérov i profesionálov

TRENČÍN – Prvý ročník výstavy Torty a svet pečenia na trenčianskom výstavisku Expo Center (17. – 19. 5.) umožnil po prvýkrát stretnúť sa amatérskym i profesionálnym cukrárom na jednom mieste. Na výstave prezentuje svoje cukrárske výrobky 32 vystavovateľov zo Slovenskej a Českej republiky.

slovakia

left justify in out

Ako pre TASR povedala manažérka výstavy Dominika Sulová, výstava je určená nielen pre cukrárov, ale aj pre širokú verejnosť, ktorá má záujem priučiť sa cukrárskemu remeslu. „Šikovní cukrári predvádzajú prácu s modelovacou hmotou, ako pripraviť rôzne postavičky z hmoty, ako pripraviť torty, ako obaľovať torty v marcipáne a podobne,“ priblížila Sulová.

Ako dodala, na výstave má zastúpenie aj Slovenský zväz kuchárov a cukrárov, ktorý zastupujú Anton a Michal Baniarovci z Púchova. Tí návštevníkom výstavy prezentovali ukážky rautových a reštauračných dezertov. „Prvá dáma slovenského cukrárstva Jožka Zaukolcová dnes ukázala tipy a triky ako pracovať s čokoládou. Peter Šípoš zase predstavil karamelovú kompozíciu,“ priblížila Sulová.

Výstava Torty a svet pečenia sa podľa nej teší veľkému záujmu. Prispela k tomu aj spolupráca s internetovým portálom Torty snov, rovnako ako súťaž pre cukrárov, ktorá prilákala do Trenčína záujemcov z celého Slovenska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona