Výstava fotografií priblíži premenu Myjavy z dediny na mesto

NETKY.SK • 16 November 2011, 04:48 • 2 min
Výstava fotografií priblíži premenu Myjavy z dediny na mesto

Výstava fotografií priblíži premenu Myjavy z dediny na mesto

slovakia

left justify in out

img

Premenu Myjavy z dediny na mesto prinesie výstava fotografií Myjava v premenách času, ktorá sa začína v stredu 16. novembra v Slovenskom národnom múzeu (SNM) – Múzeu Slovenských národných rád v Myjave.
Ako TASR informovala Alena Petráková zo SNM – Múzea Slovenských národných rád v Myjave, výstava Myjava v premenách času najmä prostredníctvom fotografií návštevníkom približuje starú Myjavu s typickými domami, malými obchodíkmi a pôvodným námestím. Návštevníci sa cez fotografie stretnú i s bývalými starostami a pozrú si rôzne dobové pohľadnice a pôvodné myjavské publikácie.
"Fotografia bola už v 19. storočí svedkom zmien, ktoré sa odohrali v rodine, krajine či spoločnosti. Uchovávala udalosti, na ktoré ľudia časom zabudli, prípadne ich nemal kto pripomenúť, napríklad i premenu jednej obce na mesto. Komplexná premena Myjavy bola dlhodobým procesom a získanie štatútu mesta v roku 1948 bolo začiatkom architektonickej a spoločenskej zmeny," uviedla Petráková. 
Výstavu pripravilo Slovenské národné múzeum – Múzeum Slovenských národných rád v spolupráci s mestom Myjava a ECAV Myjava, slávnostná vernisáž sa uskutoční v stredu o 15. hodine, pre verejnosť bude otvorená do 31. decembra od 8. do 16. hodiny.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies