Vysoký triumf Sparty nad Třincom mal slovenskú stopu aj obeť

NETKY.SK • 30 Január 2017, 15:54 • 2 min
Vysoký triumf Sparty nad Třincom mal slovenskú stopu aj obeť

PRAHA - Hokejisti Třinca v nedeľňajšom zápase 43. kola extraligy viedli na ľade Sparty Praha od 57. sekundy 1:0 gólom Josefa Hrabala, napokon však domov odchádzali z debaklom 3:12.

slovakia

left justify in out

Na triumfe finalistu Ligy majstrov sa podieľali aj Slováci - dve asistencie zaznamenal obranca Juraj Mikuš, jeden Martin Gernát, presný zásah a gólovú prihrávku si pripísal útočník Lukáš Cingeľ a dva góly s jednou asistenciou mal Andrej Kudrna.

 

"Na niečo také si v seniorskom hokeji nepamätám, zažil som to možno v juniorských časoch," poznamenal po stretnutí obranca Juraj Mikuš a pokračoval: "Od začiatku sme hrali fantasticky a padalo nám to do bránky. V predchádzajúcich zápasoch sme sa trápili a proti Třincu sme mali aj kus šťastia. Inkasovaný gól v úvode sme hneď hodili za hlavu. Čím viac sme s pribúdajúcim časom gólov dali, tým viac bol súper odovzdanejší."


Útočník Andrej Kudrna v nedeľu upravil v 14. min na 3:1 a v 57. min dal konečnú podobu výsledku gólom na 12:3. "Už som niečo také raz zažil, ale v môj neprospech a nebudem to radšej spomínať. Toto bolo oveľa príjemnejšie a sme radi, že to takto dopadlo," zhodnotil 25-ročný krídelník a dodal: "Rozhodujúce boli podľa mňa dva góly v záverečnej minúte druhej tretiny. Tretiu dvadsaťminútovku sme si už postrážili. Bol to z našej strany výborný výkon. Sme radi, že sme pobavili divákov."


Menej sa zabával slovenský brankár hostí Peter Hamerlík, ktorý po štyroch inkasovaných góloch už v pätnástej minúte nahradil Šimona Hrubeca. Od rozbehnutých domácich dostal osem gólov.


"Spravili sme si obrovskú hanbu. Toto nebol výkon extraligového tímu. Osobne sa hanbím za seba aj svoj tím," hodnotil najvyššiu prehru v novodobej klubovej histórii na webe hcocelari.cz 35-ročný Hamerlík. "Súper bol lepší v pohybe, dôraznejší pred bránkou, prečísľoval nás a my sme prepadali. Náš výkon bol otrasný."


Sparta je v priebežnej tabuľke extraligy tretia, na druhý Třinec stráca osem bodov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies