Vysoký komisár OSN: Vo väzeniach je neúmerne veľa Afroameričanov

NETKY.SK • 25 November 2014, 18:40 • 2 min
Vysoký komisár OSN: Vo väzeniach je neúmerne veľa Afroameričanov

ŽENEVA - Spojené štáty by mali prehodnotiť dopad problémov súvisiacich s etnickým pôvodom na výkon povinností orgánov činných v trestnom konaní, aby sa im podarilo odstrániť hlboko zakorenenú nedôveru niektorých segmentov populácie. Uviedla to dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie vysokého komisára OSN pre ľudské práva Zajda al-Husajna.

slovakia

left justify in out

Al-Husajn napísal, že rozhodnutie veľkej poroty v meste St. Louis v štáte Missouri, ktorá v noci nadnes nevzniesla žiadne obvinenia voči belošskému policajtovi, ktorý pri zásahu v auguste zastrelil neozbrojeného 18-ročného černošského chlapca, nebude komentovať, pretože o prípade nemá dostatok informácií. 
     

"Aj tak ma však veľmi znepokojuje neúmerne vysoký počet mladých Afroameričanov, ktorí zomierajú pri zásahoch policajtov, neúmerne vysoký počet Afroameričanov v amerických väzniciach a v celách smrti," povedal al-Husajn.
     

Krátko po verdikte poroty vypukli vo Fergusone, štvrti mesta St. Louis, nepokoje. Podľa polície ide zatiaľ o najsilnejšiu vlnu násilia a odporu tamojšieho obyvateľstva po augustovom incidente.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies