Vysoký komisár OSN varoval pred nárastom porušovania ľudských práv

NETKY.SK • 1 Máj 2017, 18:31 • 2 min
Vysoký komisár OSN varoval pred nárastom porušovania ľudských práv

ŽENEVA - Krajiny ako Turecko a Egypt ukazujú na trend používania násilia alebo správ o násilnostiach ako ospravedlnenie pre porušovanie ľudských práv, varoval dnes v Ženeve vysoký komisár OSN pre ľudské práva Zajd Raad Husajn.

slovakia

left justify in out

Tento jordánsky princ povedal, že najväčšie obavy má v tejto súvislosti z čistiek v radoch zamestnancov verejnej správy v Turecku po minuloročnom pokuse o prevrat, z hromadného zatýkania v Egypte a z nárastu populizmu v Európe.

"Zakaždým keď kandidáti používajú buričský jazyk, ktorý očividne hraničí s podnecovaním, máme povinnosť prehovoriť," povedal na dnešnej tlačovej konferencii.

Zameral sa na Turecko a poznamenal, že sa tam po júlovom pokuse o puč objavilo "ovzdušie strachu". Situáciu ďalej zhoršilo prepustenie zatiaľ 150.000 zamestnancov verejnej správy bez toho, aby bolo dostatočne transparentné, či bolo toto potrestanie primerané, dodal.

Tento víkend prišlo o prácu ďalších 3900 štátnych zamestnancov, všetci boli obvinení zo stykov s exilovým moslimským duchovným Fethullahom Gülenom, ktorému turecký prezident Recep Tayyip Erdogan pripisuje uvedený pokus o puč.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies