Vysoký antidopingový funkcionár v Rusku zomrel na infarkt

NETKY.SK • 15 Február 2016, 13:40 • 2 min
Vysoký antidopingový funkcionár v Rusku zomrel na infarkt

MOSKVA - Bývalý výkonný riaditeľ Ruskej antidopingovej agentúry (RUSADA) Nikita Kamajev zomrel vo veku 52 rokov iba dva mesiace po nútenom odchode z funkcie.

slovakia

left justify in out

 Agentúre AP to potvrdila hovorkyňa inštitúcie Natalia Košelová. Podľa jeho niekdajšieho nadriadeného, generálneho riaditeľa Ramila Chabrieva, utrpel Kamajev rozsiahly srdcový infarkt. "Viem iba toľko, že bol bežkovať a po návrate domov cítil bolesť v hrudi. Nikdy som ho nepočul sťažovať sa na problémy so srdcom. Možno jeho manželka má lepšie informácie," povedal Chabriev, ktorý spolu s Kamajevom opustili RUSADA po prevalení škandálu s kamuflovaním pozitívnych dopingových prípadov ruských atlétov.


Do podvodu za zaplietli aj štátom dotované organizácie vrátane RUSADA. Tú Svetová antidopingová agentúra (WADA) suspendovala - zakázala jej viesť národný program boja proti dopingu. Kamajev riadil každodenný chod RUSADA od roku 2011 až do svojej decembrovej rezignácie. "Niektoré záležitosti majú zvláštny význam, ak chcete, sú spolitizované," povedal Kamajev na margo zistení vyšetrovateľov WADA, že do antidopingového laboratória pre zimné olympijské hry 2014 v Soči sa infiltrovali príslušníci ruskej bezpečnostnej služby FSB. Tieto tvrdenia však označil za výplod bujnej fantázie.

 

Tretieho februára zomrel zakladajúci riaditeľ RUSADA Viačeslav Sinev, ktorý v agentúre nepracoval od roku 2010.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies