Vysokoškoláka potrestali za marihuanu

NETKY.SK • 12 Jún 2014, 15:31 • 2 min
Vysokoškoláka potrestali za marihuanu

BANSKÁ BYSTRICA - Odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici dnes sprísnil trest pre 23-ročného vysokoškoláka Petra Molnára z Revúcej za drogový zločin na tri roky odňatia slobody nepodmienečne.

slovakia

left justify in out

Molnár najmenej v troch prípadoch zabezpečil ako sprostredkovateľ väčšie množstvo marihuany pre dílera Romana Györgyho, ktorý si za predaj drog odsedí v base sedem rokov.

 

Molnár študuje na Vysokej škole bezpečnostného manažérstva v Košiciach. Romana Györgyho zásoboval marihuanou ako dílera, ktorý drogu potom predával ďalej. Na súde v Revúcej sa k sprostredkovateľskej činnosti pre rovesníka priznal. Tvrdil, že on sám za to nič nemal. Súd mu za to vymeral tri roky podmienečne a nariadil mu ako aktívnemu užívateľovi marihuany aj protidrogovú liečbu. 

 

Študent bol s trestom spokojný, ale prokurátor za mimoriadne nebezpečný zločin žiadal nepodmienečný trest. Odvolací súd mu vyhovel a podmienku zmenil na nepodmienečný trest, ktorý si odpyká v ústave s minimálnym stupňom stráženia. Mladík so slzami priznal, že konal nerozvážne, sklamal rodinu a privodil si trestné stíhanie. Vyhlásil, že vo väzbe študuje a po prepustení chce v štúdiu pokračovať. Podľa jeho obhajcu postačí na nápravu aj dĺžka väzby, v ktorej je študent od decembra minulého roku. Senát však poukázal na to, že prvostupňový trest bol neprimerane mierny, pretože sadzba za drogy je tri až desať rokov väzenia. Predseda senátu podotkol, že Molnár z Košíc do Revúcej nedoniesol dve dávky marihuany, ale 1 600. A to, že nemal z toho majetkový prospech, neznižuje jeho zodpovednosť. 


Rozhodnutie odvolacieho súdu je právoplatné a predseda senátu hneď nariadil výkon trestu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies