Vysokoškoláci vyzvali premiéra, aby sa vzdal svojho magisterského titulu!

NETKY.SK • 11 Január 2021, 09:19 • 2 min
Vysokoškoláci vyzvali premiéra, aby sa vzdal svojho magisterského titulu!

Študentská rada vysokých škôl (ŠRVŠ) vyzvala premiéra Igora Matoviča (OĽaNO), aby sa vzdal svojho magisterského titulu tak, ako sľúbil. Aby tento úkon premiérovi zjednodušili, pripojili k listu aj predpripravené tlačivo, ktoré stačí podpísať, osvedčiť podpis a poslať rektorovi Univerzity Komenského v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Študentská rada vysokých škôl (ŠRVŠ)  vyzvala premiéra Igora Matoviča (OĽaNO), aby sa vzdal svojho magisterského titulu tak, ako sľúbil.

Podpredsedníčka ŠRVŠ pre vzťahy s verejnosťou Ema Petriková v tlačovej správe informovala, že mu výzvu  zaslali minulý týždeň.

Aby tento úkon premiérovi zjednodušili, pripojili k listu aj predpripravené tlačivo, ktoré stačí podpísať, osvedčiť podpis a poslať rektorovi Univerzity Komenského v Bratislave.

Petríková pripomenula, že Matovič ešte 20. septembra 2020 v diskusnej relácii TA3 V politike vyhlásil, že nemá najmenší problém vzdať sa titulu a spraví to hneď, ako to zákon umožní. Následne 4. novembra parlament prijal novelu inšpirovanú českou právnou úpravou, ktorá umožňuje absolventovi od 1. januára 2021 vzdať sa nadobudnutého titulu.

 

 

img


„ŠRVŠ chápe náročnosti aktuálnej situácie, ako aj pracovnú zaneprázdnenosť predsedu vlády.

Na druhej strane však stojí frustrácia spoločnosti a dlhoročný boj s nečestnými praktikami na akademickej pôde.

Igor Matovič má preto možnosť ísť príkladom a ukázať, že si stojí za slovom a titulu sa vzdá, keďže ho nezískal na základe vlastnej práce,“ objasnila Petríková.

Súčasne poznamenala, že študentská rada vyzve a osloví aj ďalšie verejne činné osoby, ktorých sa to týka,

aby sa z úcty k vysokoškolskému vzdelávaniu a poctivým študentom vzdali svojich titulov.  

Podťa Denníka N Matovič vo svojej diplomovej práci odpísal dve knihy a v roku 1998 ju odovzdal ako svoje dielo.

Premiér vtedy vo svojom statuse na sociálnej sieti uviedol, že by pre medializované informácie o jeho diplomovke mal prísť o titul.

Doplnil, že zo svojej funkcie odstúpi „hneď, ako splní všetko, čo ľuďom pred voľbami sľúbil“.

Na záver sa ospravedlnil všetkým poctivým študentom, ktorí dokázali vyštudovať bez jediného odpisovania, našepkávania a iných „fintičiek“.

 

img



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona