Vysokoškoláci sa môžu aj tento rok hlásiť na stáž do parlamentu

NETKY.SK • 11 Apríl 2015, 13:54 • 2 min
Vysokoškoláci sa môžu aj tento rok hlásiť na stáž do parlamentu

BRATISLAVA - Aj tento rok umožní Kancelária Národnej rady SR (K NR SR) vysokoškolákom stážovať niekoľko mesiacov v slovenskom parlamente. Záujemcovia sa môžu hlásiť do 1. mája. Už osemnásty ročník stáže sa uskutoční od 5. októbra do 31. mája 2016. Informuje o tom Kancelária NR SR na webstránke parlamentu, kde môžu uchádzači nájsť aj adresu na zasielanie prihlášok.

slovakia

left justify in out

Na stáž sa môžu hlásiť študenti do 26 rokov, ktorí sú v čase podávania prihlášky aspoň v 2. ročníku vysokoškolského štúdia. Musia mať dobré študijné výsledky, veľmi dobré aktívne znalosti angličtiny či francúzštiny a tiež neformálny záujem o politické dianie na Slovensku aj v zahraničí. K prihláške treba pripojiť životopis s fotografiou, motivačný list, odporúčanie od niektorého z pedagógov univerzity, na ktorej uchádzač študuje a tiež súhlas so spracovaním osobných údajov. Všetky podklady treba zaslať do parlamentu poštou aj emailom.

 

Stážisti pracujú na jednotlivých odboroch Kancelárie - Odbor zahraničných vzťahov a protokolu, Odbor pre európske záležitosti, Odbor legislatívy a aproximácie práva, Odbor komunikácie s médiami a verejnosťou a Parlamentný inštitút a na sekretariátoch výborov NR SR.

 

Mali by odpracovať približne 15 hodín do týždňa. Povinnosti a úlohy stážistov závisia od charakterov agendy pracoviska, na ktorom študent pôsobí. "Spravidla vyhľadávajú, triedia, analyzujú a vyhodnocujú údaje a informácie potrebné pre prácu výborov, funkcionárov a jednotlivých poslancov NR SR, pripravujú podklady pre legislatívne návrhy, prekladajú materiály z cudzích jazykov vyžiadané zahraničnými partnermi, vypomáhajú počas akcií organizovaných Kanceláriou NR SR a pod.," opisuje kancelária.

 

Skôr ako stážisti nastúpia do práce, absolvujú dvojdňové úvodné školenie. Dostanú základné informácie o NR SR, jej funkciách, orgánoch, procesoch, ako aj o Kancelárii NR SR, jej organizačnej štruktúre a službách, ktoré poskytuje.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies