Vysokoškoláci môžu získať štipendium do Rakúska

NETKY.SK • 28 Február 2015, 10:36 • 2 min
Vysokoškoláci môžu získať štipendium do Rakúska

BRATISLAVA - Vysokoškoláci, doktorandi, vysokoškolskí učitelia a vedeckí pracovníci štátnych a verejných vysokých škôl a Slovenskej akadémie vied sa môžu uchádzať o štipendiá na štúdium a výskum v Rakúsku. O štipendiá Akcie Rakúsko – Slovensko môžu žiadať do 15. marca. Informoval o tom Ján Chlup zo Slovenskej akademickej informačnej agentúry (SAIA).

slovakia

left justify in out

"Okrem štipendií Ernsta Macha pre doktorandov, výskumných štipendií pre postdoktorandov, štipendií pre diplomantov a štipendií na letné jazykové školy sa môžu doktorandi, vysokoškolskí učitelia a vedeckí pracovníci uchádzať priebežne o štipendiá na krátkodobé jedno až trojdňové pobyty," hovorí Chlup s tým, že minulý rok uchádzači podali 171 žiadostí a komisie vybrali 102 štipendistov. Najviac, 44 uchádzačov, vybrali na letné jazykové kurzy. Podrobnosti o programe a prihlasovaní môžu záujemcovia nájsť na internetovej stránke www.aktion.saia.sk, využiť pritom môžu aj konzultácie a poradenstvo na pracoviskách SAIA v Bratislave, Banskej Bystrici, Košiciach, Nitre a v Žiline.


Akcia Rakúsko – Slovensko je bilaterálny program, ktorého cieľom je zintenzívniť spoluprácu v oblasti vzdelávania a vedy medzi Rakúskom a Slovenskom. Program financuje Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR a Spolkové ministerstvo pre vedu, výskum a hospodárstvo Rakúskej republiky na základe dohody, ktorú podpísali v roku 1992. V júni 2013 program predĺžili do roku 2019. Vo februári 2014 bolo na rakúskych univerzitách zapísaných 298 527 študentov, z nich bolo 1 533 občanov Slovenska.


Slovenská akademická informačná agentúra je mimovládna nezisková organizácia, ktorá od roku 1990 programami a službami posilňuje občiansku spoločnosť a pomáha internacionalizácii vzdelávania a vedy na Slovensku. Na základe zmlúv s ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu ako aj s Úradom vlády SR a s ďalšími organizáciami administruje viacero štipendijných a grantových programov v oblasti vysokoškolského vzdelávania a vedy pre záujemcov zo Slovenska aj zo zahraničia. Zároveň poskytuje informácie o štúdiu v zahraničí pre záujemcov zo Slovenska, ako aj informácie pre záujemcov zo zahraničia o štúdium na Slovensku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies