Vysokoškoláci môžu vycestovať do zahraničných podnikov

NETKY.SK • 7 August 2015, 10:43 • 2 min
Vysokoškoláci môžu vycestovať do zahraničných podnikov

BRATISLAVA - Študenti slovenských vysokých škôl môžu vycestovať na exkurzie do podnikov takmer v celej Európe. Túto možnosť im prináša národný projekt Vysoké školy ako motory rozvoja vedomostnej spoločnosti.

slovakia

left justify in out

Šancu má približne 300 študentov takzvaných perspektívnych študijných programov, napríklad výrobní technici, materiáloví inžinieri, chemici či študenti informatiky. Informovala o tom hovorkyňa ministerstva školstva pre priamo riadené organizácie Monika Hucáková.


Výber konkrétneho podniku či krajiny závisí priamo od predstavy a potrieb fakulty či študentov. "Či už sa vyberú na exkurziu do Českej republiky, Rakúska, Poľska, Maďarska, Nemecka, Talianska, Slovinska či Chorvátska, môžu sa zoznámiť s výrobným procesom a s prevádzkou renomovaných firiem a spoznajú skutočné pracovné podmienky v zahraničí. Vedomosti a skúsenosti priamo z praxe tak môžu priniesť na Slovensko a možno im pomôžu lepšie sa zamestnať," uviedla Hucáková.


Doteraz mohli študenti v rámci projektu navštíviť len podniky na Slovensku. Do konca júla už takéto exkurzie absolvovalo 3 223 študentov, ktorí sa zúčastnili na 117 exkurziách v 115 podnikoch. Záujemcovia o exkurziu v zahraničnom podniku sa môžu prihlásiť na internetovej stránke www.vysokoskolacidopraxe.sk do konca augusta.


Národný projekt Vysoké školy ako motory rozvoja vedomostnej spoločnosti riadi Centrum vedecko-technických informácií SR ako priamo riadená organizácia ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu. Cieľom projektu je posilniť systémové prepojenia vysokých škôl s podnikovou sférou tak, aby absolventi vysokých škôl mohli získané kompetencie využiť v podnikovej praxi. Národný projekt je spolufinancovaný zo zdrojov EÚ v rámci operačného programu Vzdelávanie a je zameraný na študentov študujúcich na vysokých školách na celom území Slovenska s výnimkou Bratislavského samosprávneho kraja.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies