Vysokoškoláci môžu súťažiť so svojou absolventskou prácou

NETKY.SK • 14 Máj 2016, 09:11 • 2 min
Vysokoškoláci môžu súťažiť so svojou absolventskou prácou

BRATISLAVA - Študenti bakalárskeho, magisterského a doktorandského programu na ľubovoľnej vysokej škole na Slovensku či v Českej republike sa môžu zúčastniť súťaže Cisco Outstanding Thesis Award.

slovakia

left justify in out

Prihlásiť môžu akúkoľvek absolventskú prácu, obhájenú v roku 2016, ktorá spadá do okruhu počítačových vied, najmä strojového učenia. Autori najlepších prác získajú finančnú odmenu 10-tisíc, 25-tisíc, respektíve 35-tisíc českých korún a referenciu pre svojich budúcich zamestnávateľov. Informovala o tom spoločnosť Cisco s tým, že cieľom súťaže je identifikovať talenty na kybernetickú bezpečnosť.


Spoločnosť Cisco vyhlásila súťaž v spolupráci s Fakultou elektrotechnickou na vysokej škole České vysoké učení technické v Prahe už tretí rok po sebe. Hoci je organizátor, výskumné a vývojové centrum pre kybernetickú bezpečnosť spoločnosti Cisco, zameraný predovšetkým na kybernetickú bezpečnosť, prihlásené práce sa nemusia týkať len tejto oblasti. "Ukazuje sa, že pri boji s pokročilými hrozbami možno využiť aj skúsenosti z iných odborov a oblastí. A ako dokazujú minulé ročníky, na súťaži sa naozaj nezúčastňujú len študenti technických škôl. Do súčasného ročníka možno prihlásiť práce zaoberajúce sa metódami strojového učenia a rozpoznávania, detekciami anomálií, klasifikáciou komplexných a štruktúrovaných dát, učením reprezentácie, technológiami spracovávania veľkých dát, softvérovým inžinierstvom, spracovaním signálu a teóriou hier a grafov," informuje spoločnosť Cisco.


Vedúci inžinierskeho tímu výskumného a vývojového centra spoločnosti Cisco v Prahe Jaroslav Gergič hovorí, že obrana voči útokom dnešných kybernetických zločincov si vyžaduje nové prístupy. Behaviorálna analýza hrá pri ich detekcii stále dôležitejšiu úlohu. Podľa Gergiča sa nedá spoliehať už len na porovnávanie známych nákaz, ale zo správania kódu v sieti treba spoznať, že môže ísť o kybernetický útok. Aj preto napríklad vlani uspela študentka, ktorej práca bola zameraná na automatické rozpoznanie buniek vo fotografii Petriho misky.


Študenti môžu svoje práce do súťaže prihlásiť do 23. septembra na adrese výskumného a vývojového centra spoločnosti Cisco na Karlovom námestí 2 v Prahe. Súťažná komisia vyberie finalistov do 21. októbra. Následne ich čaká prezentácia výsledkov ich práce a napokon vyhlásia víťazov jednotlivých kategórií.


Víťazi aj finalisti získajú okrem finančnej odmeny aj priamy kontakt s výskumným pracoviskom Cisco, ktoré je previazané s tímami v Kalifornii, Texase a Londýne, s potenciálnou možnosťou budúcej spolupráce.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona