Vysokoškoláci by si mohli privyrábať ako šoféri električiek už od leta

NETKY.SK • 13 Apríl 2016, 13:02 • 2 min
Vysokoškoláci by si mohli privyrábať ako šoféri električiek už od leta

BRATISLAVA – Vysokoškolskí študenti, ktorí by si chceli privyrobiť ako šoféri električiek v bratislavskej MHD, môžu od mája nastúpiť do kurzu a už počas leta začať pracovať. Dopravný podnik Bratislava (DPB) zverejnil ponuku na svojom webe, pričom študentov láka aj finančným benefitom.

slovakia

left justify in out

"Hodinovú mzdu budú mať brigádnici rovnakú ako vodič na plný úväzok, ktorého priemerný mesačný plat je cca 1102 eur," uviedla hovorkyňa DPB Adriana Volfová. Medzi ďalšie pozitíva pre študentov patrí podľa hovorkyne možnosť zladiť si prácu so štúdiom a právomoc rozhodnúť o rozsahu práce.

 

DPB študentom poskytne kvalifikačný kurz a okrem kurzu zabezpečí pre kandidátov aj dopravno-psychologické vyšetrenie a lekársku prehliadku. Podmienkou pre prijatie je minimálny vek 21 rokov i vodičské oprávnenie skupiny B. Záujemcovia musia tiež predložiť výpis z registra trestov.

 

Študenti sa DPB budú musieť takisto zaviazať, že v prípade úspešného absolvovania kurzu a testov reálne nastúpia do práce a odpracujú určitý objem hodín. "S kurzom i zdravotnými testami sú spojené určité náklady," zdôvodnila podmienku hovorkyňa DPB.

 

Predseda predstavenstva a generálny riaditeľ DPB Milan Urban dúfa, že študentov bude lákať nielen možnosť doplnkového príjmu, ale aj perspektíva do budúcnosti. "Verím, že sa im zapáči táto profesia pre jej samotnú podstatu, a že kontakt s technikou, cestujúcimi i kolektívom DPB ich bude motivovať k tomu, aby v našich radoch ostali natrvalo," uviedol Urban

 

Deklaroval zároveň, že dopravca je pripravený študentom neskôr poskytnúť aj ďalší spôsob rekvalifikácie na vyššie druhy dopravy - autobusovú alebo trolejbusovú, prípadne ďalšie pracovné možnosti.

 

DPB osloví v tejto súvislosti viacero vysokých škôl v Bratislave i kontaktné miesta, ako študentské agentúry sprostredkujúce brigády pre študentov. Informácia bude taktiež vo všetkých vozidlách MHD a na zastávkach MHD.

 

O možnosti brigády vysokoškolákov ako vodičov električiek informoval riaditeľ DPB už na konci marca, keď predstavoval plány dopravcu na najbližšie obdobie. DPB sa v tomto prípade inšpiroval príkladom dopravného podniku z Brna.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies