Vysokoškoláci aj výskumníci môžu získať štipendiá do Izraela

NETKY.SK • 16 Október 2015, 11:52 • 2 min
Vysokoškoláci aj výskumníci môžu získať štipendiá do Izraela

BRATISLAVA - Študenti a absolventi vysokých škôl, doktorandi, postdoktorandi, vysokoškolskí učitelia aj výskumníci sa môžu uchádzať o štipendiá na študijné a výskumné pobyty alebo letné jazykové kurzy modernej hebrejčiny v Izraeli.

slovakia

left justify in out

Ako uviedla Adela Poláčková zo Slovenskej akademickej informačnej agentúry (SAIA), štipendium pokrýva životné náklady a základné zdravotné poistenie počas pobytu. Ministerstvo školstva štipendistom prepláca cestovné náklady do miesta pobytu a späť. Záujemcovia môžu poslať žiadosť o štipendium do 5. novembra.


Štipendiá, ktoré udeľujú na základe Programu spolupráce medzi vládou SR a vládou štátu Izrael v oblasti kultúry, školstva a vedy, administruje nezisková organizácia SAIA. Minulý rok sa o štipendiá uchádzalo 10 ľudí, z nich jeden na študijný pobyt a deväť na jazykový kurz. Podmienky predkladania žiadostí sú zverejnené v Databáze štipendií a grantov SAIA na internetovej stránke www.granty.saia.sk.


Slovenská akademická informačná agentúra je mimovládna nezisková organizácia, ktorá od roku 1990 svojimi programami a službami pomáha internacionalizácii vzdelávania a vedy na Slovensku. Na základe zmlúv s Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR ako aj s Úradom vlády SR a ďalšími organizáciami administruje viacero štipendijných a grantových programov v oblasti vysokoškolského vzdelávania a vedy pre záujemcov zo Slovenska a zo zahraničia. Poskytuje tiež informácie o štúdiu v zahraničí pre záujemcov zo Slovenska ako aj informácie pre záujemcov zo zahraničia o štúdium na Slovensku.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona