Vysokoškoláci a doktorandi sa môžu uchádzať o štipendium v ktorejkoľvek krajine

NETKY.SK • 12 September 2019, 10:39 • 2 min
Vysokoškoláci a doktorandi sa môžu uchádzať o štipendium v ktorejkoľvek krajine

BRATISLAVA - Vysokoškoláci, doktorandi a postdoktorandi s trvalým pobytom na Slovensku sa môžu uchádzať o štipendium a cestovný grant Národného štipendijného programu (NŠP) na študijný, výskumný a umelecký pobyt v ktorejkoľvek krajine sveta.

slovakia

left justify in out

O tom informoval Ján Chlup z neziskovej organizácie Slovenská akademická informačná agentúra (SAIA), ktorá administruje štipendijné a grantové programy.

 

Uzávierka na predkladanie žiadostí je do 31. októbra. Štipendiá sú určené pre študentov a doktorandov slovenských vysokých škôl a postdoktorandov pôsobiacich na slovenských vysokých školách a výskumných organizáciách s trvalým pobytom na Slovensku na pokrytie životných nákladov na študijný, výskumný či umelecký pobyt realizovaný počas druhého stupňa vysokoškolského štúdia.

 

Tiež na študijný, výskumný či umelecký pobyt počas doktorandského štúdia, alebo na výskumný pobyt pre postdoktorandov na vybranej zahraničnej vysokej škole, respektíve výskumnej organizácii.

 

img

 

"NŠP je určený aj na podporu mobilít zahraničných študentov, doktorandov, vysokoškolských učiteľov, výskumných a umeleckých pracovníkov na pobyty na slovenských vysokých školách a výskumných organizáciách," uviedol Chlup. Vznik NŠP schválila vláda SR v júli 2005.

 

Program je financovaný Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR a SAIA ho administratívne zabezpečuje.

 

"Doteraz bolo v rámci programu schválených 1691 štipendistov zo Slovenska na študijné a výskumné pobyty v rôznych krajinách sveta a vďaka tomuto programu realizovalo na Slovensku študijné pobyty a výskum aj 2072 štipendistov zo zahraničia," uzavrel Chlup.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona