Vysokorýchlostný vlak havaroval v Turecku pri skúšobnej jazde na novej trati

NETKY.SK • 4 Júl 2014, 08:29 • 2 min
Vysokorýchlostný vlak havaroval v Turecku pri skúšobnej jazde na novej trati

ISTANBUL - Na dlho očakávanej tureckej vysokorýchlostnej železničnej trati medzi Istanbulom a Ankarou dnes došlo k havárii pri skúšobnej jazde. Nový vlak narazil do zadnej časti pracovného vozidla, ktoré stálo na trati. O pár dní má železnicu slávnostne otvoriť premiér Recep Tayyip Erdogan.

slovakia

left justify in out

Turecká štátna železničná spoločnosť uviedla, že pri zrážke počas skúšobnej jazdy nebol nik zranený. Vysokorýchlostná trať spája dve najväčšie mestá Turecka, jeho finančnú metropolu Istanbul a hlavné mesto Ankaru, a je jedným z niekoľkých ambicióznych projektov Erdoganovej vlády. Vlaky idúce rýchlosťou 250 kilometrov za hodinu by mali prekonávať 450-kilometrovú vzdialenosť za tri a pol hodiny.

      

Erdogan sa spoľahol, že investície do infraštruktúry povzbudia ekonomiku a získajú mu politickú podporu. Očakáva sa, že trať slávnostne otvorí 11. júla.
      

Jej uvedenie do prevádzky už mešká niekoľko mesiacov pre údajné sabotáže. Predchádzajúci pokus spojiť Istanbul a Ankaru vysokorýchlostným vlakom prekazila v júli 2004 havária, pri ktorej sa vykoľajil vlak a zahynulo 41 ľudí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies