Vysokopostavený veliteľ al-Káidy zahynul pri nálete zahraničných síl

NETKY.SK • 17 Október 2015, 15:56 • 2 min
Vysokopostavený veliteľ al-Káidy zahynul pri nálete zahraničných síl

BEJRÚT - Sýrska odnož teroristickej siete al-Káida prišla o jedného zo svojich vysokopostavených veliteľov pri nálete zahraničných síl, ktorý uskutočnili vo štvrtok blízko mesta Dáná na severozápade Sýrie.

slovakia

left justify in out

Agentúra AP o tom dnes informovala s odvolaním sa na aktivistov Sýrskeho pozorovateľského centra pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii.

 

Spolu s veliteľom Abdalom Muhsinom Abdalláhom Ibráhímom Šárichom pochádzajúcim zo Saudskej Arábie zahynuli pri nálete aj ďalší dvaja bojovníci radikálnej sunnitskej skupiny Front an-Nusra. Nie je pritom jasné, či v danom prípade útočili lietadlá koalície na čele so Spojenými štátmi alebo Ruska.

 

Šárich známy pod prezývkou Sanáfí Nasr údajne viedol operácie al-Káidy v Sýrii a bol jedným zo šiestich mužov, na ktorých pre aktivity tejto siete vlani uvalila sankcie Bezpečnostná rada OSN.

 

Dvaja usmrtení spolubojovníci z Frontu an-Nusra podľa SOHR pochádzali zo Saudskej Arábie a Maroka. Ďalší veliteľ tejto skupiny pochádzajúci z Egypta z náletu vyviazol živý. Všetkých štyroch údajne vyslal do Sýrie samotný vodca al-Káidy Ajman Zawáhirí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona