Vysokopostavený americký diplomat navštívi Maldivy

NETKY.SK • 9 Február 2012, 07:48 • 2 min
Vysokopostavený americký diplomat navštívi Maldivy

Vysokopostavený americký diplomat navštívi Maldivy - Politika Vysokopostavený americký diplomat Robert Blake v sobotu navštívi Maldivy, aby zhodnotil tamojšiu politickú situáciu po nútenom odstúpení prezidenta Muhammadda Našída. Informovala o tom v stredu

slovakia

left justify in out

imgVysokopostavený americký diplomat Robert Blake v sobotu navštívi Maldivy, aby zhodnotil tamojšiu politickú situáciu po nútenom odstúpení prezidenta Muhammadda Našída. Informovala o tom v stredu hovorkyňa ministerstva zahraničných vecí USA Victoria Nulandová.
      Našíd vyhlásil, že k jeho utorňajšiemu odstúpeniu ho pod hrozbou zbraní donútili vzbúrení policajti a vojaci.
      Jeho rezignácia bola podľa neho naplánovaná s vedomím viceprezidenta Muhammada Wahída Hasana, ktorý prevzal jeho právomoci. Našíd dnes uviedol, že bude bojovať o návrat do úradu.
      K odstúpeniu Našída došlo po tom, ako sa k opozíciou vedeným protestom proti zatknutiu vysokopostaveného sudcu pripojila polícia.
      Do ulíc vyšli v stredu stúpenci exprezidenta s požiadavkou jeho opätovného návratu do funkcie. Počas násilností sa im podarilo obsadiť niektoré policajné stanice. Zranenia utrpelo najmenej 30 ľudí.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona