Vysoko zadlžené Portugalsko podporil cestovný ruch, najmä vďaka Američanom

NETKY.SK • 25 December 2016, 11:04 • 2 min
Vysoko zadlžené Portugalsko podporil cestovný ruch, najmä vďaka Američanom

LISABON - Krehká portugalská ekonomika zaznamenala tento rok povzbudenie, a to zo strany cestovného ruchu.

slovakia

left justify in out

Príjmy z tohto odvetvia sa za desať mesiacov roka zvýšili o viac než desatinu, pričom najväčšou mierou sa pod to podpísali turisti zo Spojených štátov.

 

Podľa ministerky pre cestovný ruch Any Mendesovej Godinhovej dosiahli príjmy z cestovného ruchu od januára do konca októbra okolo 11 miliárd eur. Medziročne to znamená približne o 1 miliardu eur viac než za rovnaké obdobie minulého roka. Hlavnou mierou k tomu prispeli Američania, ktorých do Portugalska pricestovalo za desať mesiacov o 20 % viac, než v rovnakom období roka 2015.

 

Z európskych turistov sa najviac na podpore portugalského cestovného ruchu podieľali Francúzi. Ich počet sa oproti desiatim mesiacom minulého roka zvýšil takmer o 18 %.

 

Z portugalských regiónov najviac lákali Azorské ostrovy. Tie zaznamenali približne 30-% medziročný nárast počtu turistov.

 

Portugalská vláda očakáva, že ekonomika tento rok zaznamená rast o 1,2 %. Problémom ale zostáva vysoký štátny dlh, ktorý na úrovni 133 % hrubého domáceho produktu patrí k jedným z najvyšších v Európskej únii.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies