Vysoké vlny zastavili pátranie v potopenom trajekte

NETKY.SK • 12 Máj 2014, 13:21 • 2 min
Vysoké vlny zastavili pátranie v potopenom trajekte

SOUL - Rozbúrené more dnes zabránilo potápačom v pátraní po ďalších telách vo vnútri potopeného a pomaly chátrajúceho juhokórejského trajektu. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Zlé počasie zastavilo pátranie aj cez víkend. Takmer mesiac po potopení trajektu Sewol pri pobreží Južnej Kórey je ešte stále nezvestných 29 pasažierov, pričom sa našlo 275 tiel a z nich väčšinu tvoria pozostatky stredoškolských študentov. Tí sa na trajekte viezli na školský výlet, ktorého cieľom mal byť ostrov Čedžu.

 

Hovorca vládnej pracovnej skupiny, poverenej riešením následkov nešťastia, uviedol, že pátranie dnes neobnovili kvôli vysokým vlnám. Predstavitelia pobrežnej stráže uviedli, že misia bola opäť odložená, pretože pracovníci opravujú pátrací čln, ktorý sa odtrhol od kotvy.

 

Hovorca tiež dodal, že potápači majú problémy vojsť do niektorých kajút na trajekte, lebo niektoré steny rozmáčané vodou sa čiastočne už zrútili.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies