Vysoké teploty potrápia Slovensko aj nasledujúci týždeň

NETKY.SK • 20 August 2018, 06:16 • 2 min
Vysoké teploty potrápia Slovensko aj nasledujúci týždeň

BRATISLAVA - Horúčavy potrápia Slovensko aj budúci týždeň. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahy na pondelok (20.8.) a utorok (21.8.).

slovakia

left justify in out

Meteorológovia varujú pred vysokými teplotami, ktoré môžu najmä na západe a juhu krajiny dosiahnuť miestami 33 až 35 stupňov Celzia. Maximálna teplota vzduchu 35 stupňov Celzia sa očakáva v pondelok na západnom Slovensku, v okresoch Skalica, Senica, Malacky, Pezinok, Trnava, Piešťany, Hlohovec, Nitra, Nové Zámky, Komárno, Šaľa, Galanta. Taktiež aj v okresoch Dunajská Streda, Senec a Bratislava. SHMÚ tu vydal výstrahu 2. stupňa, ktorá potrvá v pondelok od 14.00 do 18.00 h. O stupeň nižšia výstraha platí v rovnakom čase najmä pre ostatné okresy západného a južného Slovenska.

 

V utorok platí od 14.00 do 18.00 h výstraha 1. stupňa predovšetkým pre západ a juh Slovenska. Meteorológovia očakávajú dosiahnutie maximálnej teploty vzduchu 33 až 34 stupňov Celzia.

 

SHMÚ upozorňuje, že vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. Pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je podľa nich vysoká.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona