Vysoké teploty potrápia Slovákov cez deň aj v noci

NETKY.SK • 19 Júl 2015, 13:02 • 2 min
Vysoké teploty potrápia Slovákov cez deň aj v noci

BRATISLAVA - Horúčavy potrápia Slovensko aj dnes. Na väčšine územia sa teploty môžu vyšplhať na 38 stupňov Celzia, meteorológovia pred nimi vystríhajú výstrahou druhého stupňa. O niečo chladnejšie má byť v severných oblastiach krajiny, kde má ortuť v teplomere vystúpiť na 34 stupňov Celzia.

slovakia

left justify in out

Okrem horúceho dňa čaká západné a južné časti krajiny aj horúca noc. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal preto výstrahu prvého stupňa. Očakáva sa, že minimálna nočná teplota nepoklesne pod 23 - 20 stupňov Celzia.

"Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. Pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká," varuje SHMÚ.

 

Len v sobotu (18.7.) pre horúčavy skolabovalo na Slovensku vyše 110 ľudí. Treba preto pamätať na dodržiavanie pitného režimu. Dospelý človek by mal počas dňa vypiť najmenej tri litre vody. Odporúča sa obmedziť fyzické aktivity a pohyb na priamom slnku. Klimatizácia by mala byť nastavená tak, aby teplotný rozdiel oproti vonkajšiemu prostrediu bol maximálne päť až sedem stupňov Celzia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona