Vysoké teploty ovplyvňujú aj letiská, v Ostrave popraskala dráha

NETKY.SK • 12 Jún 2019, 06:26 • 2 min
Vysoké teploty ovplyvňujú aj letiská, v Ostrave popraskala dráha

OSTRAVA - Ostravskému letisku spôsobili veľké horúčavy z posledných dní poriadny problém, popraskala tu pristávacia dráha.

slovakia

left justify in out

V dôsledku vzniknutej situácie museli byť odkláňané lietadlá, konkrétne sa to dotklo letov smerujúcich z Londýna a tuniského Monastiru. Tie nakoniec pristáli v Brne.

 

img

 

"V popoludňajších hodinách došlo na ostravskom letisku ku krátkemu obmedzeniu prevádzky. Dôvodom boli vysoké teploty a s tým súvisiace technické komplikácie na dráhe," uviedla hovorkyňa Letiska Leoša Janáčka v Ostrave Kateřina Pustějovská.

 

Ostatné lietadlá, mimo spomínaných dvoch letov, pristáli na skrátenej dráhe.

 

"Z pôvodne očakávaného 30-hodinového obmedzenia sa podarilo pracovníkom letiska nájsť technické riešenie, ktoré práce a s tým súvisiace obmedzenia skrátili na dve hodiny. Teraz je už letisko opäť v plnej prevádzke a lietadlá môžu bez obmedzenia pristávať i odlietať," uviedla v utorok večer Pustějovská.

 

img

 

"Cestujúcim, ktorých sa tieto obmedzenia dotkli, sa ospravedlňujeme, urobili sme maximum pre to, aby mohli odletieť včas na svoju dovolenku," podotkla hovorkyňa.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies