Vysoké teploty budú aj v pondelok

NETKY.SK • 8 Júl 2012, 23:59 • 2 min
Vysoké teploty budú aj v pondelok

Vysoké teploty budú aj v pondelok - Zaujímavosti Vysoké teploty budú na Slovensku po dnešku aj v pondelok (9. 7.

slovakia

left justify in out

img

Vysoké teploty budú na Slovensku po dnešku aj v pondelok (9.7.). V porovnaní s nedeľou by však mala maximálna teplota o niečo poklesnúť. Výstraha Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) sa bude v pondelok týkať už len južnej polovice Slovenska.

V priebehu dnešného dňa treba počítať s nadpriemernými horúčavami až do 20.00 h. Výstraha druhého stupňa pre teplotu vzduchu 33 až 36 stupňov Celzia platí v Bratislavskom, Banskobystrickom, Trenčianskom, Košickom, Nitrianskom a Trnavskom kraji. Severnejšie, v Prešovskom a Žilinskom kraji, by teplota nemala presiahnuť 33 stupňov Celzia, čo zodpovedá výstrahe najnižšieho stupňa.

V pondelok výstraha druhého stupňa pre vysoké teploty bude platiť už len v dvoch okresoch - Michalovce a Trebišov. Na južnej polovici Slovenska by sa mala maximálna teplota vzduchu v priebehu dňa pohybovať na úrovni 30 až 34 stupňov Celzia. Severnejších okresov viacerých krajov, ako aj celého Trenčianskeho a Žilinského kraja, sa pondelková výstraha netýka.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies