Vysoké teploty a sucho ideálnymi predpokladmi pre vznik požiarov na Balkáne

NETKY.SK • 20 August 2012, 06:37 • 2 min
Vysoké teploty a sucho ideálnymi predpokladmi pre vznik požiarov na Balkáne

Vysoké teploty a sucho ideálnymi predpokladmi pre vznik požiarov na Balkáne - Svet Celú uplynulú noc bojovali hasiči pri obci Vessa na gréckom ostrove Chios vo východnej časti Egejského mora s rozsiahlym požiarom. Na úsvite vzlietlo v oblasti aj desať has

slovakia

left justify in out

img

Celú uplynulú noc bojovali hasiči pri obci Vessa na gréckom ostrove Chios vo východnej časti Egejského mora s rozsiahlym požiarom. Na úsvite vzlietlo v oblasti aj desať hasiacich lietadiel a štyri vrtuľníky, aby podporili úsilie požiarnikov tonami vody zo vzduchu. Informovala o tom grécka televízia, podľa ktorej sa už v nočných hodinách presunuli z pevniny na ostrov hasičské posily.
      Tri obce museli evakuovať, dym z tohto požiaru dorazil ešte v sobotu nad ostrov Kréta.
      Ďalší veľký požiar v okolí Korintu na Peloponézskom polostrove sa dnes podarilo uhasiť.
      Nebezpečenstvo lesných požiarov na celom území Grécka však zostáva extrémne vysoké.

Ešte v sobotu sa podarilo uhasiť aj požiar v okolí chorvátskeho jadranského letoviska Trogir. Plamene, ktoré sa rýchlo rozšírili zo skládky komunálneho odpadu, ohrozovali i obytné domy na okraji letoviska a vynútili si dočasnú uzávierku jadranskej pobrežnej magistrály.
      Už skôr museli chorvátski hasiči zvládnuť zápas s požiarmi neďaleko Šibeniku a Omišu, kde plamene napokon zničili asi 200 hektárov územia.
      Od polnoci hasiči bojovali s plameňmi pri obci Sitno Donje neďaleko Splitu, kde plamene ohrozovali neďalekú raketovú základňu, požiarnikom sa však podarilo udržať ich na dištanc od vojenskej základne.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies