Vysoké Tatry: Zákaz korčuľovania na voľných vodných plochách

NETKY.SK • 14 December 2016, 09:23 • 2 min
Vysoké Tatry: Zákaz korčuľovania na voľných vodných plochách

POPRAD – Riaditeľ Horskej záchrannej služby Jozef Janiga vydal vyhlásenie o zákaze korčuľovania na voľných vodných plochách.

slovakia

left justify in out

Ide o reakciu na minulotýždňovú tragickú udalosť, keď sa na štrkovisku medzi Svitom a Batizovcami pod mužom, ktorý sa chcel korčuľovať, preborila zamrznutá hladina a muž sa utopil. Janiga uviedol, že korčuľovať v Tatrách sa dá len na umelých plochách, návštevný poriadok na plesách korčuľovanie aj akýkoľvek pohyb po vodných plochách zakazuje. Pripomenul tiež, že po pár mrazivých dňoch nemôže byť ľad ešte taký silný, aby vydržal nápor korčúľ a vyzval tak ľudí na opatrnosť a dodržiavanie návštevného poriadku, informovala o tom internetová stránka mesta Svit.

 

Štrkovisko medzi Svitom a Batizovcami, kde sa tragická udalosť stala, je aj napriek výslovnému zákazu vstupu, o ktorom informujú výstražné tabule rozmiestnené v areáli, frekventovane navštevovaným miestom nielen v lete, ale aj v zime. „Oficiálne je to však aj v súčasnosti aktívne stavenisko, preto je zakázané, aby tam ľudia vstupovali a vykonávali rôzne rekreačné či športové aktivity,“ upozornilo mesto.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona