VYSOKÉ TATRY: Väčšina lyžiarskych stredísk spustí pred víkendom prevádzku

NETKY.SK • 1 December 2010, 12:21 • 2 min
VYSOKÉ TATRY: Väčšina lyžiarskych stredísk spustí pred víkendom prevádzku

VYSOKÉ TATRY: Väčšina lyžiarskych stredísk spustí pred víkendom prevádzku

slovakia

left justify in out

img

Väčšina lyžiarskych stredísk vo Vysokých Tatrách sa teší z bohatej nádielky snehu a mínusových teplôt. S najväčšou pravdepodobnosťou sa v piatok 3. decembra začne nová sezóna. Prvýkrát sa budú môcť v piatok záujemcovia lyžovať aj v stredisku Ski Bachledova.
      Denisa Nemcová zo Ski Bachledova informovala, že štartovacia lyžovačka bude za symbolické jedno euro. Podobne sa rozhodli aj na Štrbskom Plese a v Tatranskej Lomnici. Nemcová ďalej uviedla, že tento rok bude v stredisku k dispozícii nová zjazdovka Hrebeň v dĺžke 800 metrov modrej obtiažnosti.
      Okrem toho sú tu rozšírené parkoviská, ktoré sú pre lyžiarov zadarmo a pribudli tiež nové bufety a jedna reštaurácia. Od 3. decembra budú v prevádzke trojsedačková a štvorsedačková lanovka a zjazdovky Slalomák, Bachledka a Majstrák. Nemcová ďalej uviedla, že od minulej sezóny sa do modernizácie strediska zainvestovalo 10 miliónov eur.
      Lyžiarske stredisko Ski Bachledova sa rozprestiera na južnom a severnom svahu Spišskej Magury, odkiaľ je výhľad na panorámu Belianskych Tatier. Okrem sedačkových lanoviek sa tu nachádza aj deväť vlekov, lyžiari si môžu zalyžovať na 12 zjazdovkách v celkovej dĺžke 11 kilometrov vo všetkých druhoch obtiažnosti. Sú tu tiež bežecké trate, lyžiarska škola a detská škôlka. Prepravná kapacita strediska je viac ako 8200 osôb za hodinu a ubytovacie kapacity disponujú 3000 lôžkami.
      O niečo neskôr sa spustí sezóna aj v stredisku Ždiar – Strednica. Vedúci strediska Pavol Bekeš informoval, že tu sa začne sezóna v sobotu 4. decembra. Stredisko na tento rok posilnilo zasnežovaciu techniku, k dispozícii je deväť vlekov s prepravnou kapacitou viac ako 6000 osôb za hodinu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona