Vysoké Tatry: Nové pravidlá pre skialpinistov

NETKY.SK • 27 December 2016, 08:25 • 2 min
Vysoké Tatry: Nové pravidlá pre skialpinistov

VYSOKÉ TATRY – Na tatranských zjazdovkách platia od tejto sezóny nové pravidlá určené pre skialpinistov. V najväčších lyžiarskych strediskách vo Vysokých Tatrách pre nich vyčlenili špeciálne koridory. Na novinku skialpinistov upozorňujú aj informačné tabule.

slovakia

left justify in out

Skialpinisti musia vo Vysokých Tatrách dodržiavať pravidlá, ide o takzvaný biely kódex. "Informačné tabule s bezpečnostnými pokynmi im spresnia možnosti pohybu a zdržiavania sa na zjazdovkách. Pri vstupe na svah ich upozornia vývesky a mapky s informáciami, kde, ako a kedy sa pohybovať po zjazdovke," priblížila pre TASR hovorkyňa prevádzkovateľa tatranských lyžiarskych stredísk Zuzana Fabianová. V strediskách sú trate vyznačené tak, aby na nich mali skialpinisti vyhradenú trasu na jej okraji na pravej strane.

 

K vytvoreniu nových pravidiel prinútil prevádzkovateľa lyžiarskych stredísk najmä narastajúci počet skialpinistov. V minulosti na svahoch dochádzalo aj k ich stretom s lyžiarmi. Vytvorenie koridorov má zabrániť prípadným kolíziám.

 

Prevádzkovateľov trápi aj pohyb skialpinistov po zjazdovkách v čase mimo ich prevádzky. Ide predovšetkým o večerné hodiny, kedy na svahoch pracuje technika a neraz došlo aj k vážnym zraneniam. Na bezpečnosť na svahoch dohliadajú počas zimnej sezóny aj skipatroly.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies