Vysoké Tatry navštívilo cez leto 740-tisíc turistov

NETKY.SK • 18 September 2013, 09:23 • 2 min
Vysoké Tatry navštívilo cez leto 740-tisíc turistov

POPRAD - Cestovnému ruchu vo Vysokých Tatrách sa darí. V Tatrách sa darí predlžovať čas strávený turistami v regióne. Väčší záujem bol o pobyty na päť a viac nocí.

slovakia

left justify in out

„Vysoké Tatry zažívajú svoju renesanciu. Počas dvoch letných mesiacov ich navštívilo až 740 000 návštevníkov,“ uviedla výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská. Počet ubytovaných hostí za prázdninové mesiace narástol o sedem percent na 140 000. „Dôvodom je pestrejšia a kvalitnejšia ponuka regiónu aj karta zliav Tatry Card, vďaka ktorej si ubytovaní hostia siahnu na mnohé zľavy a bonusy,“ dodala Maťašovská. Od 1. júna do 31. augusta bolo vystavených viac ako 17 000 zľavových kariet, čo predstavuje 18 % medziročný nárast.

Turisti podľa Maťašovskej v Tatrách oceňujú zvyšujúcu sa kvalitu poskytovaných služieb. „Najväčší podiel našich návštevníkov tvorili Slováci. V lete predstavovali až 57 % všetkých našich klientov. Tradične radi nás navštevujú klienti z Česka a tiež naši severní susedia z Poľska,“ dodala Maťašovská. Ponuka Vysokých Tatier sa podľa nej sústreďuje na všetky vekové kategórie, ale v poslednom období najvýraznejšie na rodiny s deťmi. Tie oceňujú aj pestrú ponuku podujatí, ktoré počas leta pobyty v Tatrách významne obohatili. Zároveň zohrali dôležitú úlohu aj pri 12 % náraste počtu všetkých návštevníkov regiónu. Najväčší úspech zožali podujatia Medvedie dni, Svište na Plese, Štrbská športová smršť či séria podujatí pri príležitosti otvorenia letnej turistickej sezóny. Len tieto prilákali do našich veľhôr vyše 50 000 ľudí. „Zdá sa, že za pozitívnymi výsledkami letnej sezóny nestojí náhoda, ale ani problémy v Egypte. Čísla by mohla vylepšiť ešte jeseň, ktorá býva v Tatrách veľmi vhodná najmä na turistiku,“ uviedla Maťašovská. Podmienkou je dobré počasie. V Tatrách očakávajú, že ani tento rok ich neobíde babie leto.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona