Vysoké Tatry chcú prilákať viac ruských návštevníkov

NETKY.SK • 22 Apríl 2013, 09:16 • 2 min
Vysoké Tatry chcú prilákať viac ruských návštevníkov

POPRAD - Tatranci chcú pritiahnuť do regiónu viac návštevníkov z Ruskej federácie. Aj preto začiatkom apríla podpísali zástupcovia Vysokých Tatier v Jekaterinburgu s predstaviteľmi mesta Memorandum o spolupráci.

slovakia

left justify in out

Uplynulý víkend zástupcovia uralského združenia cestovného ruchu z Jekaterinburgu navštívili Vysoké Tatry. „Dôvodom návštevy nebolo len partnerské pobratanie sa, ale najmä snaha Tatrancov v čo najlepšom svetle ukázať a predstaviť ponuku najmenších veľhôr sveta,“ informovala výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Vysoké Tatry.

Rusi si vyskúšali služby vo viacerých zariadeniach cestovného ruchu vo Vysokých Tatrách, pričom podľa Maťašovskej neskrývali nadšenie. „O Tatrách som mal len málo informácií, moje očakávania neboli preto veľké. O to viac ma prekvapilo, že na tak malom území to atrakciami doslova kypelo. Uchvátilo ma, že sa u vás ešte v tomto čase lyžuje a keďže milujem dobré jedlo, tak kulinárske špeciality, ktoré som vyskúšal v tunajšej tradičnej kolibe ma dostali už úplne,“ povedal jeden z účastníkov z Jekaterinburgu Michail Malcev. Tatranci veria, že to neboli jediné kroky slovensko-ruskej spolupráce v oblasti cestovného ruchu. „Veríme, že ruská klientela si k nim nájde cestu nielen počas tzv. zlatého týždňa, ale počas celého roku,“ dodala 

Vzhľadom na vzdialenosť Jekaterinburgu a Vysokých Tatier by sa mali v najbližšom období začať rokovania o leteckom spojení týchto dvoch regiónov. V najbližších dňoch vycestujú zástupcovia Regiónu Vysokých Tatier do Jekaterinburgu, kde by sa mali uskutočniť už konkrétne rokovania s touroperátormi s ponukou zimných pobytových balíkov. „Aj vzhľadom na veľkú vzdialenosť a nutnosť leteckého spojenia, leto už asi nestihneme, preto sa orientujeme najskôr na zimu,“ dodala Maťašovská.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies