Vysoké prehry mladých Slovákov na medzinárodných turnajoch

NETKY.SK • 23 Január 2017, 10:13 • 2 min
Vysoké prehry mladých Slovákov na medzinárodných turnajoch

MINSK - Slovenskí futbaloví reprezentanti do 17 rokov (roč. nar. 2000 a mladší) prehrali s rovesníkmi z Ukrajiny jednoznačne 0:5 (0:1) v sobotňajšom stretnutí v skupine o konečné 7. - 9. miesto na turnaji Development Cup v bieloruskom Minsku. Pre mladých Slovákov to bola derniéra na tomto podujatí: medzi tuctom zúčastnených mužstiev obsadili zverenci trénera Ladislava Hudeca v bieloruskej metropole konečnú 9. priečku. Hráči Ukrajiny boli lepším tímom, v prvom polčase skórovali raz a po zmene strán pridali ďalšie štyri presné zásahy. Informuje oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

slovakia

left justify in out

Pred sobotňajším duelom proti Ukrajine absolvovali mladí slovenskí futbalisti v Minsku štyri duely: v nedeľu 15. januára hrali nerozhodne s Fínskom 1:1, o deň neskôr zvíťazili nad Lotyšskom 1:0 a v stredu tiež v rámci základnej fázy podľahli bieloruským vrstovníkom tesne 2:3. V piatok už v skupine o 7. - 9. miesto prehrali s výberom Moldavska 2:4.


Na slovenskú "sedemnástku" čaká v termíne 15. - 20. marca 2017 za účasti domáceho Cypru, Írska a Faerských ostrovov turnaj II. fázy (Elite Round) kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy tejto vekovej kategórie do Chorvátska (budú v dňoch 3. - 19. 5. 2017). Januárové podujatie v Minsku bol pre tím SR "17" vhodnou previerkou a súčasťou pripravy.

Mládežnícky futbalový turnaj Development Cup v bieloruskom Minsku - sobotňajší výsledok:

Skupina o 7. - 9. miesto:
Ukrajina "17" - Slovensko "17" 5:0 (1:0) - tím SR "17" obsadil konečné 9. miesto
Góly: 18. Cholod, 50. Ševcov, 56. Titajevskij, 66. Kaščuk (z pok. kopu), 72. Stupnik
Zostava SR "17": M. Trnovský (41. Krajčírik) - M. Strachan, Pišoja, Š. Kozák, Tvrdý (41. Krkoška) - Machara, Vojtko (73. Sekerka) - Murcko (41. M. Kmeť), Potoma (58. A. Mihálik), Dávidík (63. Pochylý) - Mário Kelemen (41. B. Čerňanský)

Ladislav Hudec (tréner SR "17", zdroj: futbalsfz.sk): "V prvom polčase bola hra z našej strany celkom dobrá. Škoda, že sme nevyužili veľkú šancu, ktorú mal Potoma. Vedúci gól sme dostali z rýchleho protiútoku. Cez polčasovú prestávku sme to chceli ešte vyhecovať, ale po dvoch štandardných situáciách a kikse brankára bolo po zápase. Celkový prejav bol veľmi zlý a budeme musieť z toho vyvodiť nejaké dôsledky."

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 16 rokov (roč. nar. 2001 a mladší) obsadili konečné 4. miesto na medzinárodnom turnaji Mercedes Benz Aegean Cup 2017 v Turecku. Mladí Slováci v sobotňajšom dueli o bronz prehrali s rovesníkmi z Ukrajiny 0:3 (0:1). Zverencov trénera Vladimíra Gálu definitívne zlomili dva góly súpera v závere stretnutia: najskôr z pokutového kopu a následne "vlastenec" Ivana Mesíka. 


V predchádzajúcich dvoch vystúpeniach na tomto podujatí podľahli v utorok hráči SR "16" pri vstupe do turnaja domácemu výberu Turecka 0:3 a vo štvrtok zdolali vrstovníkov z Kosova 4:2, čo stačilo slovenskej "šestnástke" v základnej fáze na 2. priečku v skupine. 

Medzinárodný mládežnícky futbalový turnaj Mercedes Benz Aegean Cup 2017 v Turecku - sobotňajší výsledok: 

Duel o 3. miesto:


Slovensko "16" - Ukrajina "16" 0:3 (0:1)
Góly: 18. a 79. Mudryk (druhý z pok. kopu), 80. I. Mesík (vlastný)
Zostava SR "16": V. Hynek - T. Nemčík (51. Letenay), Luščík, F. Nagy (69. L. Nagy), S. Lavrinčík (29. O. Burian) - Begala, S. Ďatko (69. Malý), Gembický (60. Tandara), I. Mesík - Giesser, D. Strelec


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies