Vysoké a Nízke Tatry majú za sebou rekordnú lyžiarsku sezónu

NETKY.SK • 19 Apríl 2012, 06:48 • 2 min
Vysoké a Nízke Tatry majú za sebou rekordnú lyžiarsku sezónu

Vysoké a Nízke Tatry majú za sebou rekordnú lyžiarsku sezónu - Cestovanie Vysoké a Nízke Tatry majú za sebou podľa hovorkyne spoločnosti Tatry mountain resorts (TMR) Kataríny Šarafínovej rekordnú lyžiarsku sezónu. Do slovenských veľhôr zavítalo počas uply

slovakia

left justify in out

img

Vysoké a Nízke Tatry majú za sebou podľa hovorkyne spoločnosti Tatry mountain resorts (TMR) Kataríny Šarafínovej rekordnú lyžiarsku sezónu. Do slovenských veľhôr zavítalo počas uplynulej zimy viac ako 800.000 návštevníkov, čo predstavuje jedenásťpercentný medziročný nárast.
      "Nesmierne potešiteľný je fakt, že sme po predchádzajúcej rekordnej zime dokázali opäť zvyšovať návštevnosť a predaj pobytových balíkov, ktoré sa stali doslova hitom. Už niekoľko rokov realizujeme významné investície do infraštruktúry stredísk v záujme zlepšovania služieb a väčšej spokojnosti návštevníkov. Nášmu úsiliu pomohla aj príroda ukážkovou zimou," skonštatoval predseda predstavenstva TMR Bohuš Hlavatý.
      Prízvukoval, že hoci sa tatranské štíty ešte belejú a najvyššie položené zjazdovky ponúkajú poslednú lyžovačku, už teraz je jasné, že na svahoch Nízkych a Vysokých Tatier bolo o niekoľko desiatok tisíc lyžiarov ako vlani. "Tatry s novým leskom v podobe lepších lanoviek, väčším rozsahom technicky zasnežovaných trás i kvalitnejších služieb lákajú čoraz viac návštevníkov," skonštatoval Hlavatý.
      "V cestovnom ruchu patrí návštevnosť jednoznačne medzi najvýznamnejšie objektívne kritériá úspechu. V Tatranskej Lomnici vzrástla o štvrtinu a na južnej strane Chopka dokonca takmer o tretinu," dodal s tým, že už v budúcej sezóne sa stane realitou dlhé roky očakávané lanovkové prepojenie severnej a južnej strany Chopka. Po domácich návštevníkoch mali v Tatrách najpočetnejšie zastúpenie Poliaci a Česi.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona