Vysoká škola v Sládkovičove odvolala Mamojku z postu rektora

NETKY.SK • 23 September 2013, 14:50 • 2 min
Vysoká škola v Sládkovičove odvolala Mamojku z postu rektora

BRATISLAVA - Súkromná Vysoká škola v Sládkovičove vysvetľuje odchod poslanca Smeru-SD Mojmíra Mamojku z postu rektora inak ako samotný Mamojka. Píše o tom denník Sme, ktorý o odchode poslanca z čela vysokej školy informoval ešte minulý týždeň. Mamojka, ktorý je zároveň predsedom školského parlamentného výboru, bol vo funkcii rektora len od marca tohto roka.

slovakia

left justify in out

"Profesora Mamojku sme ku dňu 5. septembra odvolali z postu rektora z dôvodu nerešpektovania nariadení správnej rady, požiadaviek Akreditačnej komisie, trvale rozdielneho názoru na riadenie školy," cituje denník zo stanoviska prorektora školy Miroslava Daniša, ktorý dočasne prevzal rektorské kompetencie, a predsedníčky akademického senátu Alice Harajovej.

Šéf parlamentného výboru Sme minulý týždeň povedal, že sa postu vzdal po tom, ako "došlo k zásadným rozdielnym názorom medzi mnou a väčšinovým vlastníkom na smerovanie školy, personálnu politiku a rešpektovanie zákona vôbec". Daniš a Harajová sa podľa Sme ohradili aj voči Mamojkovmu tvrdeniu, že by ho správna rada odvolala neprávoplatne bez návrhu akademického senátu, po čom sa on vraj sám rozhodol rektorskú funkciu opustiť. Podľa nich Mamojkovi správna rada pozastavila činnosť a vzápätí ho akademický senát jednohlasne odvolal, a tak bol rektor riadne a podľa zákona odvolaný.

Sme tiež informuje, že vlani dokončil na škole štúdium práva obhajobou diplomovej práce syn Dobroslava Trnku Jakub. Bývalý šéf Generálnej prokuratúry je podľa denníka Mamojkov známy. Poslanec, ktorý v minulosti v škole šéfoval Fakulte práva Janka Jesenského, odmieta, že by prijímal študentov po protekcii.

Mamojkova dcéra sa v čase, keď Trnka viedol Generálnu prokuratúru, stala podľa Sme prokurátorkou na Okresnej prokuratúre v Pezinku. Šéf parlamentného výboru popiera, že by si s Trnkom vzájomne pomohli s deťmi, píše denník. O tom, že v Sládkovičove študuje Trnkov syn, sa mal dozvedieť, až keď bol v treťom alebo štvrtom ročníku. Bývalý šéf Generálnej prokuratúry Dobroslav Trnka sa k záležitosti pre denník nevyjadril.

Na sládkovičovskej vysokej škole skončil podľa Sme právo aj Juraj Ondrejčák alias Piťo, ktorého teraz súdia zo založenia zločineckej skupiny. O diplomy zo Sládkovičova sa mali uchádzať aj ďalší ľudia z takzvaných mafiánskych zoznamov. "Právo študovali ešte keď bol Mamojka zo Smeru dekanom fakulty práva," uviedol denník Sme.

Po Mamojkovi viedol fakultu jeho syn Mojmír Mamojka mladší, ktorý vo funkcii skončil pred pár dňami, keď jeho otec prišiel o rektorskú pozíciu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies