Vysoká škola sa zastáva ministra Gröhlinga

NETKY.SK • 14 Júl 2020, 12:43 • 2 min
Vysoká škola sa zastáva ministra Gröhlinga

BRATISLAVA - Paneurópska vysoká škola (PEVŠ) nevidí v súvislosti s diplomovou prácou ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislava Gröhlinga (SaS) žiadne porušenie predpisov a morálne pochybenia autora, ktoré by odôvodňovali výzvy na jeho odstúpenie.

slovakia

left justify in out

Vyjadrenie PEVŠ

Ako škola informovala v stanovisku, práca bola vypracovaná v súlade s internou smernicou dekana z roku 2007. Tá rieši aj možnosť využitia vlastnej bakalárskej práce. Informovala o tom Zuzana Jančová, z oddelenia marketingu PEVŠ.

 

img


Ako ďalej objasňuje PEVŠ, autor nikdy nepožiadal o utajenie záverečnej práce. Diplomová práca bola vždy prístupná v akademickej knižnici školy k prezenčnému zapožičaniu a tiež sprístupnená akademickej obci.

 

"V rozpore so znením licenčnej zmluvy bola práca prístupná aj v knižničnom informačnom systéme. Po upozornení bola táto chyba odstránená a autorovi sme sa ospravedlnili," uzavrela vysoká škola.

 

img

 

Viaceré skutočnosti hrajú proti  
Nemenovaný slovenský denník v pondelok 13. júla informoval, že Gröhling mal získať svoj magisterský titul pochybným spôsobom, keďže jeho diplomová práca je podľa média kompilátom s prvkami plagiátu. Gröhling mal navyše podľa denníka v čase škandálu diplomovej práce Borisa Kollára (Sme rodina) požiadať PEVŠ aby stiahla jeho práce z webu knižnice.

 

img

 

Vyjadrenie ministra Gröhlinga

"Prácu som napísal a obhájil pred 11 rokmi. Je v súlade s vtedajšími pravidlami, ktoré platili na škole. Nedá sa ju posudzovať podľa dnešných pravidiel. Už vôbec nie podľa pravidiel z iných škôl," ozrejmil šéf rezortu školstva, vedy, výskumu a športu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies